Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Honoursprogramma

Heb je goede studieresultaten en ben je op zoek naar een extra uitdaging? Misschien is het honoursprogramma dan iets voor jou!

Het geeft je de mogelijkheid om je reguliere programma te verrijken met extra vakken en je studie nog interessanter te maken. Bovendien kan het volgen van het honoursprogramma in sommige gevallen je kansen vergroten om een stage naar wens te vinden of toegelaten te worden tot selectieve masters. 

Je volgt tijdens je bacheloropleiding extra studieonderdelen met een studielast van minimaal 30 EC bovenop die van het reguliere programma.  Binnen de bachelor Psychobiologie bestaat 27 EC uit extra vakken en 3 EC uit een honoursuibreiding voorafgaand aan het bachelorproject.

De opleiding Psychobiologie biedt een aantal honoursvakken aan (voor meer informatie zie ‘Honoursvakken Psychobiologie’), deze zijn niet verplicht. Daarnaast kan je zelf vakken kiezen (zie ‘Aanbod voor honoursstudenten’).

Je kan vanaf het tweede semester van jaar 1 starten met het honoursprogramma. Je stelt zelf een programma samen van extra vakken die je graag wilt volgen. In het tweede semester van het eerste jaar kan je starten met het eerstejaars honoursvak " De eeuw van de levenswetenschappen" of met een ander vak naar keuze. Veel vakken hebben echter toelatingseisen, let hierop bij het kiezen van vakken.

Als je het eerste jaar met goede cijfers hebt afgerond en extra uitdaging wilt kan je ook in het tweede jaar nog beginnen aan het honoursprogramma.