Collegegeldtarieven 2020 -2021

Ik heb ergens anders al collegegeld betaald

Ben je bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit ingeschreven en betaal je daar ook het wettelijk tarief, dan hoef je aan de UvA geen collegegeld te betalen. Je moet hiervoor wel een betalingsbewijs overleggen. Dit Bewijs Betaald Collegegeld vraag je aan bij de andere hogeschool of universiteit en lever je in bij de UvA. Als je bij de andere instelling een deeltijdtarief hebt betaald dat lager is dan het verschuldigde tarief van de UvA, dan betaal je het verschil bij aan de UvA.

Voorwaarden Bewijs Betaald Collegegeld

Je kunt alleen met een origineel Bewijs Betaald Collegegeld bij de UvA betalen als het volgende voor jou geldt:

• Je betaalt over dezelfde periode het wettelijk collegegeld bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit. Als het collegegeld bij de andere onderwijsinstelling lager is, betaal je het verschil aan de UvA.
  • Je betaalt bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit het wettelijk collegegeld en je staat gelijktijdig bij de UvA ingeschreven voor een schakelprogramma.
  • Je betaalt over dezelfde periode het instellingscollegegeld bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit en je staat gelijktijdig bij de UvA ingeschreven als bijvakstudent. Je betaalt het verschil aan de UvA wanneer het al betaalde collegegeld bij de andere instelling lager is dan het verschuldigde instellingscollegegeld bij de UvA.

Voldoe je aan de voorwaarden, stuur dan het Bewijs Betaald Collegegeld, voorzien van je UvA-studentnummer, naar:

Universiteit van Amsterdam
t.a.v. Centrale Studentenadministratie
Postbus 49, 1000 AA Amsterdam

Je kunt het Bewijs Betaald Collegegeld ook langsbrengen bij de Central Student Service Desk.