Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

AD(H)D

Bij AD(H)D (Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder), kan er sprake zijn van concentratiestoornissen, impulsiviteit en hyperactiviteit, wat je studieprestaties kan beïnvloeden. Ook is het mogelijk dat het studeren of de organisatie van je studie je onevenredig veel energie en tijd kost.

Bij wie kun je terecht met vragen of problemen?

Studentenpsycholoog 

Heb je klachten die je doen denken aan AD(H)D en wil je daar eens over praten? Dan kun je als UvA- en HvA-student een afspraak maken met een studentenpsycholoog. Bedenk wel dat wij geen onderzoek doen en geen diagnose stellen. De studentenpsychologen bieden ook een training 'Hoe te studeren met AD(H)D' aan.

Studieadviseur

Je kunt altijd een gesprek hebben met je eigen studieadviseur wanneer er bijvoorbeeld door AD(H)D sprake is van studievertraging of wanneer je hulp wilt voor het maken van bijvoorbeeld een studieplanning. 

Studentendecaan

Je kunt ook contact opnemen met een  studentendecaan om je situatie te bespreken en te kijken of je met bepaalde voorzieningen beter zou kunnen studeren. De studentendecanen bieden verder trainingen en workshops studievaardigheden aan waar je veel aan kunt hebben als je studeerproblemen hebt of ze wilt voorkomen.

Financiële ondersteuning bij studievertraging

Soms is er bij studievertraging financiële ondersteuning mogelijk uit het Profileringsfonds. In sommige gevallen is verlenging van de studiefinanciering mogelijk.