Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Digitale toegankelijkheid

Niet alle digitale informatie van de UvA/HvA is voor mensen met een functiebeperking al volledig toegankelijk. Vooral voor webapplicaties die al langer in gebruik zijn, vergt het veel investering om deze te verbeteren. Hier wordt aan gewerkt. De komende jaren voldoen steeds meer webapplicaties aan de richtlijnen.

Wat kunnen studenten verwachten?

De informatievoorziening van de UvA/HvA waar studenten mee te maken krijgen, moet voldoen aan het toegankelijkheidsniveau AA van de webrichtlijnen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat alle studenten met screenreaders kunnen werken, dat er aan kleurcontrasten gedacht is en dat kennisclips ondertiteld zijn. Deze richtlijnen gelden voor websites, maar ook voor webapplicaties en handleidingen. Voor meer informatie over de webrichtlijnen kun je terecht op de website van Stichting Accessibility.

Wat kunnen medewerkers verwachten?

Ook voor medewerkers met een functiebeperking moet de informatievoorziening toegankelijk zijn op niveau AA. Ook hier geldt dat er nog webapplicaties zijn waar dit nog niet volledig het geval is. De prioriteit ligt daarbij op (delen van) webapplicaties die bestemd zijn voor alle medewerkers.

Om medewerkers te helpen bij het maken van toegankelijke Word-documenten, pdf’s, presentaties en e-mails is een Handleiding Toegankelijke Documentatie opgesteld:

Valt de digitale toegankelijkheid tegen?

Laat het ons weten, dan zorgen we dat de systeemeigenaar op de hoogte wordt gebracht en actie kan ondernemen. Stuur een bericht naar digitaletoegankelijkheid@uva.nl