Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studentendecanen

Studentendecanen

De studentendecaan ondersteunt UvA-studenten met advies en informatie. De gesprekken met de studentendecaan zijn vertrouwelijk.

Wat kan een studentendecaan voor je betekenen?

Je kunt vragen of problemen hebben, die niet direct het curriculum (de inhoud van de opleiding) betreffen, maar wel jou als persoon. Een studentendecaan helpt je graag met ondersteuning, advies en informatie. De gesprekken met de studentendecaan zijn vertrouwelijk.

 • Bijzondere omstandigheden

  Ongeacht of je nog moet starten of al langere tijd studeert, er kan sprake zijn van bijzondere omstandigheden die jouw studie (zullen) beïnvloeden.

  In dat geval kun je, als je daar behoefte aan hebt, een vertrouwelijk gesprek voeren met een studentendecaan. Bij bijzondere omstandigheden kun je denken aan topsport, functiebeperking, ziekte, zwanger- of ouderschap of familieomstandigheden (bijvoorbeeld mantelzorg).

 • Hulp bij de aanvraag van voorzieningen

  Je kunt bij een studentendecaan terecht voor hulp bij het aanvragen van diverse voorzieningen. Een studentendecaan kan je helpen bij:

  • het aanvragen van tentamen- of onderwijsvoorzieningen
  • het aanvragen van compensatie bij studievertraging
  • het aanvragen van een bijdrage van een particulier fonds als je een deel van je studie in het buitenland volgt; voor sommige fondsen is een begeleidende brief van een studentendecaan nodig. (Maak ruim voor de deadline van het betreffende fonds  een afspraak met een studentendecaan!)
  • het aanvragen van een eventuele bijdrage in studiekosten bij een particulier fonds wanneer je niet (meer) in aanmerking komt voor studiefinanciering
  • het aanvragen van overige beurzen waarvoor je eventueel in aanmerking komt.