Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studietwijfels

Studietwijfels

Doorgaan of opnieuw kiezen

Heb je studietwijfels?

Of wil je graag switchen naar een ander programma en weet je niet wat er bij je past? Of misschien ben je al gestopt met je studie en wil je graag hulp bij een volgende studiekeuze?

De studiekeuzeadviseurs van het UvA Student Careers Centre begeleiden je bij het vinden van een studie die bij je past. Dat kan binnen of buiten de UvA zijn. Hieronder vind je meer over het aanbod van het UvA Student Careers Centre.

foto: Becca Tapert

Voor wie?

Ons aanbod is alleen voor bachelorstudenten van de UvA (ook als je bent gestopt met studeren).

Een studie kiezen: hoe pak je het aan?

Zelf aan de slag

Via het studiekeuzestappenplan kun je thuis zelf aan de slag met het oriënteren op een opleiding die bij je past. Je brengt jouw interesses en kwaliteiten in kaart en daarna oriënteer je je op het aanbod van opleidingen binnen Nederland. Je kunt dit stappenplan nabespreken met een studiekeuzeadviseur als je daar nog behoefte aan hebt.

Download het Studiekeuzestappenplan (pdf, 12 p.)

Training Hulp bij Studietwijfels – 3 daagse

In deze driedaagse training sta je opnieuw stil bij je studiekeuzeproces. Onder begeleiding van een studieloopbaanadviseur verken je je kwaliteiten, talenten en valkuilen. Je maakt een interesse- en studiekeuzetest en onderzoekt welke opleidingen bij je passen. Deze training wordt iedere maand van oktober tot en met april aangeboden. 

Meld je aan voor de training

Studiekeuzetraject UvA-HvA - 3 maanden

In dit intensieve traject van drie maanden ga je aan de slag met oriëntatie op je studiekeuze samen met een groep medestudenten en onder begeleiding van een keuzecoach. Het Studiekeuzetraject start in oktober en februari.

Studiekeuzetest met nabespreking

Maak een studiekeuzetest en bespreek de uitkomst met een studiekeuzeadviseur. De studiekeuzetest geeft inzicht in verschillende universitaire en hbo-opleidingen in Nederland en passende beroepen en sectoren. De studiekeuzetest met nabespreking is gratis. Wil je een test maken en nabespreken? Bel dan tijdens het telefonisch spreekuur of maak een afspraak.

Contact

Heb je behoefte om jouw studietwijfels individueel te bespreken met een studiekeuzeadviseur? Of wil je een studiekeuzetest maken en nabespreken?

Ga naar Contact