Trainingen en workshops

Vergroot je zelfvertrouwen in sociale situaties

Ben je verlegen en vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Durf je geen 'nee' te zeggen en vind je het eng om vragen te stellen tijdens een werkgroep? Dan is deze training iets voor jou.

Inhoud

Achterliggende, negatieve gedachten worden opgespoord en je oefent met het formuleren van andere, meer realistische gedachten, die je minder onzeker maken. Er wordt onder meer gewerkt in kleine groepjes en met huiswerkopdrachten. De deelnemende studenten helpen elkaar om meer initiatieven te nemen en beter te kunnen relativeren.

Tijdens de training oefen je met concrete vaardigheden zoals luisteren, ‘nee' zeggen, feedback geven, presentaties geven en complimenten geven en ontvangen.

Data en tijd

In 2019-2020 wordt deze groep drie keer aangeboden:

• oktober 2019-januari 2020: donderdag 24 en 31 oktober, 14, 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december 2019, van 15.30-18.00 uur
  • februari-april 2020: donderdag 6 februari t/m 16 april 2020 (niet op 26 maart), van 15.30-18.00 uur
  • mei-juli 2020: donderdag 7 mei t/m 2 juli 2020 (niet op 28 mei en 25 juni), van 15.30-18.00 uur

Elke reeks bestaat uit tien bijeenkomsten. Als de reeks meer dan tien data bevat, laat de trainer gedurende de training één of meerdere data uitvallen.

Doelgroep

UvA- en  HvA-studenten die zichzelf herkennen in de klachten zoals hierboven omschreven.

• Voertaal: Nederlands.
  • Locatie: Roeterseiland Campus (REC). Informatie over de trainingszaal volgt na je aanmelding.
  • Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers.
  • Deelname is kostenloos.
  • Houd er rekening mee dat het belangrijk is (voor jezelf en voor de groep) dat je alle bijeenkomsten mee kunt doen. Aanwezigheid op alle bijeenkomsten is daarom verplicht.
  • Verzorgd door de Studentenpsychologen (UvA Studenten Services).