Trainingen en workshops

Hoe verwerk ik de stof? (korte workshop)

Tijdens je studie krijg je veel studiestof te verwerken. Alleen het lezen ervan is niet voldoende. Je moet meer doen om de stof te verwerken en actief te kunnen terughalen.

Foto: Tim Gouw (on Unsplash)

Inhoud

Onderstrepen, samenvatten, nog een keer doorlezen…..wat doe je allemaal om het bestudeerde in je hoofd te krijgen, en is dat eigenlijk wel efficiënt? En is dat niet een passieve vorm van studeren? Welke meer actieve manieren zijn er om de belangrijkste zaken tot je te nemen? En hoe kun je zorgen dat de kennis niet alleen in je hoofd komt, maar er ook in blijft zitten?

In deze korte workshop van één uur staan de volgende aspecten centraal:

• Technieken voor verwerken
  • Mindmappen
  • Onthouden
  • Herhalen

Let op: De inhoud van deze workshop wordt deels ook behandeld in de langere workshop ‘De stapel te lijf’. Als je beide workshops volgt, is er dus een kleine overlap. In ‘De stapel te lijf’ worden ook andere elementen van studievaardigheden behandeld.

Data en tijd

Deze workshop wordt in 2019-2020 vier keer aangeboden:

• dinsdag 10 september 2019 van 13.00-14.00 uur
  • dinsdag 12 november 2019 van 13.00-14.00 uur
  • dinsdag 14 januari 2020 van 13.00-14.00 uur
  • dinsdag 10 maart 2020 van 13.00-14.00 uur

Reeks

Deze workshop is onderdeel van vier korte workshops die samen je manier van studeren en planning bekijken. Je kunt losse onderdelen volgen, of de gehele reeks. De workshops worden om de maand gegeven (september t/m april).

• Slim lezen: elke 1e dinsdag van de oneven maanden
  • Hoe verwerk ik de stof?: elke 2e dinsdag van de oneven maanden
  • Plannen in een notendop: elke 3e dinsdag van de oneven maanden
  • Tentamentips algemeen: elke 4e dinsdag van de oneven maanden

Let op: voor elke workshop moet je je afzonderlijk aanmelden.

• Deze workshop is voor UvA-studenten.
  • Locatie: Roeterseiland Campus (REC). Informatie over de trainingszaal volgt na je aanmelding.
  • De voertaal is Nederlands.
  • De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers.
  • Aan het bijwonen van deze groep zijn geen kosten verbonden.
  • Aanmelden kan maximaal twee maanden van tevoren. Daarom kan het zijn dat je de door jouw gewenste datum nog niet ziet staan in het aanmeldformulier.
  • Deze training wordt verzorgd door de Studentendecanen van UvA Studenten Services.

bij de workshops, trainingen en voorlichtingen van de Studentendecanen

• Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
  • Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging.
  • Indien je bij nader inzien toch niet kan deelnemen, volg dan de link in de mail met de automatische bevestiging om je deelname te annuleren. Op die manier geef je je plek aan en van je medestudenten.

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan met training-sts@uva.nl.

Kijk ook eens hier:

Succesvol studeren: tipsheets