Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Religieuze/spirituele verenigingen

Verschillende studentenverenigingen richten zich op religie of spiritualiteit.

CSFR (Christelijk)

Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E. is het trotse, hoofdstedelijke dispuut van de C.S.F.R. C.S.F.R. staat voor 'Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato' wat 'Vereniging voor Studenten op Reformatorische Grondslag' betekent. Ze is een landelijke christelijke studentenvereniging met ongeveer 800 leden. De vereniging is bedoeld om studenten uit de gereformeerde gezindte bij elkaar te brengen. Dit levert vaak goede vriendschappen op. Daarnaast stelt ze zich ten doel de Bijbel en de gereformeerde beginselen te bestuderen. De grondslag van de vereniging wordt dus gevormd door de Bijbel en de drie formulieren van enigheid. Vanuit deze basis proberen de leden van de C.S.F.R. een antwoord te vinden op de zaken om hen heen.

GSVA ‘Petrus Plancius’ (Christelijk)

Wij zijn de GSVA, een gezellige christelijke studentenvereniging in Amsterdam, een prikkelende/stimulerende/uitdagende omgeving om je te ontwikkelen tijdens je studie. We borrelen elke woensdag in onze sociëteit aan de Prinsengracht, vlakbij de Dam. We organiseren workshops, weekendjes weg en doen nog veel meer, samen in de mooiste stad van Nederland. De GSVA is de plek om vrienden voor het leven te maken. Ook om in Amsterdam een huis te krijgen is dit de ideale plek.

Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN)

HSFN is een studentenvereniging die zich volledig richt op de behoeften van Hindoe Studenten. De vereniging heeft een afdeling die actief is in de regio Amsterdam. Het doel van HSFN is het vergroten van de samenhang onder Hindoe studenten in Nederland, het vertegenwoordigen van de Hindoe studenten en het organiseren van amuserende en informerende activiteiten. HSFN is sinds november 2001 actief. HSFN is gegroeid en blijft groeien.

Ichthus (Evangelisch)

Evangelische Studentenvereniging Ichthus Amsterdam staat voor gezelligheid, hechte vriendschappen en samen God beter leren kennen, ieder op zijn eigen manier. Centraal in de vereniging staan de Bijbelstudies, maar er worden ook lezingen en verenigingsavonden georganiseerd. Daarnaast eten we iedere dinsdag gezamenlijk in de Christ Church, gaan we spontaan iets drinken in een Café of vieren we de verjaardag van een Ichtiaan in één van de ichhtushuizen. Zomaar een greep uit wat er bij Ichthus Amsterdam gebeurt. Van Katholiek tot Protestants tot Baptist, uit bijna elke stroming is er wel iemand lid bij Ichthus Amsterdam. Wil je meer van andere christenen leren en een plek hebben waar je in je studententijd kunt nadenken over het geloof en tegelijkertijd het ontzettend gezellig kunt hebben? Bij Ichthus Amsterdam kun je het hele jaar door lid worden. Twijfel dus niet langer en kom langs!

Muslim University Students of Amsterdam (MUSA)

Muslim University Students of Amsterdam (MUSA) is de islamitische studentenvereniging aan de Universiteit van Amsterdam. Als lid van MUSA kun je verwachten dat wij als bestuur ons best doen om onze leden een stem binnen de UvA te geven. Zo staan we onder andere voor de belangenvertegenwoordiging voor islamitische studenten, maar staat de verbinding tussen moslimstudenten en niet-moslimstudenten centraal. We willen graag dat elke student zich thuis voelt op de UvA en willen samen met onze leden zorgen voor een inclusieve omgeving. Dit willen we bereiken door diverse activiteiten en evenementen te organiseren. 

Navigators Studentenvereniging Amsterdam (Christelijk)

Navigators Studentenvereniging Amsterdam (NSA) is met 220 actieve leden, de grootste christelijke studentenvereniging van Amsterdam. Geloof in God is het hart van NSA en onderscheidt ons van andere studentenverenigingen. NSA is een mooie plek voor studenten waar ruimte is voor gezelligheid, persoonlijke ontwikkeling en geloven in God. Bij NSA kun je de unieke mix van het ‘christen én student zijn’ ontdekken, NSA = Bier & Bijbel!

Student Meditation

Student Meditation is an association for students and staff at the University of Amsterdam. The aims of our association are to increase the mental well-being of students, researchers and teachers and spread knowledge about meditation and its benefits. 

Thomas van Aquino Student Association

Thomas van Aquino is een Amsterdamse studentenvereniging op Rooms-Katholieke grondslag. Mocht jij in Amsterdam studeren of de ambitie hebben dat komend jaar te gaan doen, dan ben je bij deze uitgenodigd je bij ons aan te sluiten. Iedereen die de grondslag van onze vereniging respecteert is van harte welkom.