Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het collegejaar nadert het eind en we kijken vooruit, naar een nieuw collegejaar waarin het onderwijs weer op de campus zal plaatsvinden. Het lijkt erop dat de situatie eind augustus dit zal toelaten. Dat maakt ons hoopvol en optimistisch.

‘Basisscenario’ 

Het Ministerie van OCW heeft een ‘basisscenario’ opgesteld en het OMT komt begin juli met een definitief advies. De verwachting op dit moment is dat in het nieuwe academische jaar het hoger onderwijs open kan, de 1,5 meter kan worden losgelaten en vrijwillige zelftesten beschikbaar blijven voor degenen die niet gevaccineerd zijn.  

Mondkapjes blijven waarschijnlijk nog wel verplicht tijdens het rondlopen door de gebouwen en er wordt op dit moment uitgegaan van een maximum van 75 personen bij een hoorcollege vanaf september. 

Op de campus 

Het uitgangspunt voor de UvA is terug naar onderwijs op de campus en elkaar ontmoeten. 

Voor studenten zal de normale aanwezigheidsplicht gelden, ook voor buitenlandse studenten. Alleen in bijzondere gevallen zoals buitenlandse studenten die vanwege reisbeperkingen niet naar Amsterdam mogen komen, kunnen opleidingen zoeken naar extra mogelijkheden om hen toch onderwijs te laten volgen. 

Voor medewerkers is de aanwezigheid voor het geven van colleges vereist, en is er tijd en ruimte op de campus om te werken en samen te werken. Wij hopen dat iedereen daarvan gebruik zal maken vanaf september. 

Hoorcolleges

Uiteraard hopen wij dat ook de beperking aan de maximale groepsgrootte kan worden opgeheven zodat ook hoorcolleges weer gewoon kunnen plaatsvinden. Mocht er inderdaad een maximale groepsgrootte gelden van bijvoorbeeld 75 personen, dan zullen niet alle colleges op de campus kunnen plaatsvinden. Je opleiding zal je hierover op de hoogte houden. 

Tentamens en proctoring

Het maximum aantal personen geldt volgens het huidige ‘basisscenario’ niet voor tentamens. Dit betekent dat ook tentamens weer op de campus kunnen worden afgenomen. De huidige inzet van proctoring is gekoppeld aan de beperkingen verbonden aan corona. Gegeven de veranderende omstandigheden zal er een nader besluit over de inzet van proctoring worden voorbereid. Hierbij zijn er wellicht gevallen waarbij proctoring ingezet kan worden, bijvoorbeeld in geval van studenten die niet op de UvA kunnen zijn. 

Vaccinatie en toegang

De verwachting is dat rond september alle volwassenen gevaccineerd kunnen zijn. Wij hopen dat iedereen die aan de UvA studeert en werkt er voor kiest om dat te doen, maar het blijft uiteraard een vrije keuze. Een vaccinatiebewijs zullen wij niet vragen.  

Voorbehoud

Het voornemen om ‘terug naar normaal’ onderwijs te gaan is gebaseerd op de huidige ontwikkelingen. Wij zijn optimistisch, maar houden ook rekening met een scenario waarin het minder voorspoedig zal gaan en wij (deels of tijdelijk) terug moeten naar online onderwijs. 

Hygiëne en zelftest 

Ook in het nieuwe academische jaar blijven sommige van de basismaatregelen gelden. Wij roepen iedereen op om de hygiëneregels niet te vergeten, je mondkapje te dragen bij het bewegen door gebouwen, thuis te blijven bij klachten en, als je niet gevaccineerd bent, een zelftest te doen voor je naar de campus komt. 

Meer informatie over het collegejaar 2021-2022

Op deze pagina staat alle informatie over onderwijs in het collegejaar 2021-2022 gebundeld. Voor specifieke informatie kunnen studenten en medewerkers bij hun eigen faculteit of opleiding terecht. Die informatie wordt de komende tijd geüpdatet en gecommuniceerd.

Vragen?