De tentamentijd is een drukke tijd. Daarom biedt de Bibliotheek in samenwerking met Facility Services extra studieplekken aan op verschillende locaties in de stad. Diverse onderwijszalen zijn tijdens de tentamenperiode beschikbaar om te studeren. Ook zijn bibliotheeklocaties langer open. Zie voor alle openingstijden de locatiepagina en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor de extra studiezalen.

UvA Bibliotheek Tentamenperiode potlood staand
Beeld: Monique Kooijmans

Universiteitskwartier
Universiteitsbibliotheek Singel: de studiezalen en de ruimtes van de GW-collecties zijn langer open. Houd er rekening mee dat deze locatie in de avonden en tijdens het weekend alleen toegankelijk is met een geldige studentenkaart, medewerkerskaart of bibliotheekpas. Vanwege de drukte is deze locatie in de avonden en weekenden niet open voor UKB-kaarthouders.

P.C. Hoofthuis: van maandag t/m donderdag zijn de bibliotheek en het studiecentrum tot 22 uur geopend. Er worden extra activiteiten georganiseerd zoals yogasessies om de studiestress te verlagen. Collegezalen worden ook vrijgegeven voor zelfstudie.

Roeterseilandcampus
Tijdens de tentamenperiode is het Library Learning Centre langer geopend, namelijk tot 22 uur. In het weekend van 19 en 20 oktober is REC A1 extra open van 9 tot 19 uur en in Gebouw E zijn er extra zalen op de begane grond beschikbaar tot 18 uur. Het gaat om de volgende zalen: E0.03, E 0.04, E0.07, E 0.08, E0.10, E0.14 en E0.14.

Ook hier houd rekening mee dat deze locatie in de avonden en tijdens het weekend alleen toegankelijk is met een geldige studentenkaart, medewerkerskaart of bibliotheekpas. Vanwege de drukte is deze locatie in de avonden en weekenden niet open voor UKB-kaarthouders.

Science Park
In het weekend van 19 en 20 oktober is de Bibliotheekbalie geopend van 11:00 tot 17:00 en het Studiecentrum van 09:00 tot 20:00. Voor extra beschikbare zalen op Sciencepark zie Datanose of informeer bij je studievereniging of aan de bibliotheekbalie.

Studeren in de stilte van een kerk
Voor wie op zoek is naar een hele bijzondere studieplek: zondag 20 en maandag 21 oktober kun je terecht in de Posthoornkerk (Haarlemmerstraat 124-126). Van 09.00 - 19.00 zijn in de kerk 70 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi.

Ruimte reserveren?
Wil je een ruimte reserveren op de UB, het REC of Sciencepark? Ga dan naar UvA Spacefinder.

Kerk De Duif tijdens tentamenperiode
Koffie, thee en wifi worden gratis aangeboden. Beeld: Monique Kooijmans