Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master Onderwijswetenschappen

Toelating en inschrijven

Master Onderwijswetenschappen

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Lees meer over inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  De master Onderwijswetenschappen is toegankelijk met onderstaande diploma's.

  • Universitair bachelordiploma Onderwijswetenschappen

  Een universitair bachelordiploma Onderwijswetenschappen (Onderwijskunde) van de UvA of een andere Nederlandse universiteit geeft direct toegang tot de master Onderwijswetenschappen.

  • Universitair bachelordiploma Academische Pabo

  Een diploma van de Universitaire Pabo van Amsterdam (UvA/HvA) of van een andere bachelor Academische Pabo aan een Nederlandse universiteit geeft direct toegang tot de master Onderwijswetenschappen. 

  • Universitair bachelordiploma Maatschappij- en gedragswetenschappen

  Ook studenten met een universitair bachelordiploma in de maatschappij- en gedragswetenschappen hebben toegang tot de master Onderwijswetenschappen, mits zij de minor Onderwijswetenschappen hebben behaald.

  • Universitair bachelordiploma Beta Gamma UvA

  Studenten van de bacheloropleiding Beta Gamma aan de UvA kunnen toegelaten worden tot de master Onderwijswetenschappen als zij de major Onderwijswetenschappen (Onderwijskunde) hebben behaald.

  Hieronder kun je een overzicht van alle toelatingseisen downloaden.

  Toelatingseisen masters POW 2020-2021
  • Hbo- of wo-lerarenopleiding, hbo-Pedagogiek of -Opleidingskunde

  Wanneer je een van deze opleidingen hebt afgerond, kun je toegelaten worden tot de premaster Onderwijswetenschappen. Als je deze behaald hebt, is toelating tot de master Onderwijswetenschappen mogelijk.

  Een premaster is een kortdurend programma met een maximale omvang van 60 ECTS studiepunten, dat erop gericht is om studenten uit een verwante discipline te laten voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor de master. Je dient te voldoen aan de wiskunde-eis en altijd eerst toelating aan te vragen!

  Toelating aanvragen tot de premasters kan tot uiterlijk 30 april.

  Lees verder over de premaster Onderwijswetenschappen

 • 4. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. Na je inschrijving in Studielink

  Na je inschrijving in Studielink ontvang je een e-mail van de Centrale Studenten Administratie met nadere informatie over het vervolg van je aanmelding. Indien je vooropleiding niet rechtstreeks toegang geeft tot de master(track) zul je een link ontvangen naar het intakeformulier. In dit formulier zul je worden gevraagd een aantal documenten te uploaden en eventueel aanvullende informatie te geven.


Na (voorwaardelijke) toelating

 • 7. Doe mee aan de introductiedag

  De opleiding begint met een introductiedag in de laatste week van augustus of in de eerste week van september. In juni ontvang je per e-mail meer informatie hierover van de onderwijsadministratie.

 • 8. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.