Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Toelating en inschrijven

Master Pedagogische wetenschappen, track Forensische orthopedagogiek

Toelating en inschrijving

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Lees meer over inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

Inschrijfproces

 • 3. Schrijf je in via Studielink
  • Schrijf je vóór 1 juni in voor de opleiding via Studielink.
  • Voor je inschrijving heb je een DigiD nodig.
  • Selecteer eerst de masteropleiding Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens de track Forensische Orthopedagogiek.

  Meld je aan in Studielink

 • 4. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. Na je inschrijving in Studielink

  Na je inschrijving in Studielink ontvang je een e-mail van de Centrale Studenten Administratie met nadere informatie over het vervolg van je aanmelding. Indien je vooropleiding niet rechtstreeks toegang geeft tot de master(track) zul je een link ontvangen naar het intakeformulier. In dit formulier zul je worden gevraagd een aantal documenten te uploaden en eventueel aanvullende informatie te geven.

   Je wordt ook gevraagd om een motivatiebrief. Je kunt hier volstaan met een korte toelichting van 2 of 3 zinnen. Dit is geen formeel onderdeel waarop de aanmelding beoordeeld wordt.


Na (voorwaardelijke) toelating

 • 7. Doe mee aan de introductiedag

  De opleiding begint met een introductiedag in de laatste week van augustus of in de eerste week van september. In juni ontvang je per e-mail meer informatie hierover van de onderwijsadministratie.

 • 8. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.