Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english
Lerarenopleiding
Duits (Educatie en communicatie)
Opslaan in favorieten

Open Huis

Wat houdt deze studie in?
In deze video delen een docent en (oud-)studenten van de master Educatie en communicatie hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?

  Binnen deze opleiding is er ruimte voor 15 EC aan keuzevakken. Hiervan zijn 3 EC opleidingsgebonden keuzevakken, afhankelijk van de specialisatie die je hebt gekozen. De andere 12 EC zijn vrij in te vullen.

'In deze master verdiep je zowel de theorie als de praktijk van het lesgeven in je eigen vakgebied. Je ontwikkelt je tot de inspirerende academisch gevormde leraar die het onderwijs zo hard nodig heeft.'
Dr. Rose van der Zwaard
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.