EN

Op 19 juni is het Universiteitskwartier onderdeel van het programma WeMakeTheCity, een initiatief om de metropoolregio Amsterdam te versterken en kennis met elkaar te delen. De sessie op het Universiteitskwartier staat in het teken van mobiliteit en vergroening en is vrij toegankelijk voor studenten, medewerkers, buurtbewoners en overige geïnteresseerden.

De gemeente stelt mooie ambities voor de binnenstad van Amsterdam: er moet meer ruimte komen voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en groen. Dat betekent minder parkeerplekken en daarmee ook minder autoverkeer. Hoewel er zeker positieve effecten te verwachten zijn, zal er een veelheid van meningen bestaan over hoe dit vorm te geven.

Samen met jullie willen we dit gaan proberen middels een experiment in hartje Amsterdam: het Universiteitskwartier. Dit is de geboortegrond van de Universiteit van Amsterdam waar – met de komst van de nieuwe Universiteitsbibliotheek en de faculteit Geesteswetenschappen – genoeg uitdagingen zijn in het creëren van een aantrekkelijke openbare ruimte voor zowel bezoekers als bewoners.

Bekijk het hele programma