EN

NETWORKS presenteert met trots het eerste jaarverslag. Lees alles over de activiteiten van NETWORKS in 2014: het eerste jaar van het programma.

Omslag jaarverslag Networks

Het eerste jaar van NETWORKS heeft in het teken gestaan van het opzetten van het programma, zowel wetenschappelijk als qua organisatie. Het aannemen van onderzoekers was een van de belangrijkste activitieten. Op basis van het projectvoorstel zijn 15 door NETWORKS gefinancierde projecten voor promovendi gedefinieerd en nog eens 8 projecten gefinancierd door de deelnemende instellingen zelf. Daarnaast zijn er talentvolle jonge onderzoekers geworven voor 7 tenure-track posities.

Andere belangrijke thema's in het eerste jaar waren het ontwikkelen van een onderwijsprogramma en het opzetten van de organisatiestructuur.

Over Networks

NETWORKS is gestart in het voorjaar van 2014. Het is een van de Zwaartekracht-projecten van het Ministerie van OC&W en NWO. De deelnemende instellingen zijn de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de Universiteit Leiden (UL) en het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Het programma dekt een breed scala aan onderwerpen betreffende de stochatistische en algoritmische aspecten van netwerken.