EN

Het boek ‘The Riemann Hypothesis: A Million Dollar Problem’ is door de Mathematical Association of America (MAA) beoordeeld als een van de beste wiskundeboeken. Op 13 januari 2018 ontvangen de auteurs Jan van de Craats en Roland van der Veen de MAA Beckenbach Book Prize voor dit werk. Van de Craats is emeritus professor bij het Korteweg de Vries Instituut en Roland van der Veen is werkzaam aan de Universiteit Leiden en is oud-medewerker van het KdVI.

Foto Jan van de Craats
Jan van de Craats. Foto: UvA
Boek
Cover van het betreffende boek.

Beckenbach Book Prize

De Mathematical Association of America (MAA) is een van ‘s werelds grootste gemeenschappen van wiskundigen, studenten en enthousiastelingen. Ze bespoedigen het doorgronden van onze wereld met wiskunde. De Beckenbach Book Prize hebben ze in het leven geroepen om auteurs van belangrijke, innovatieve boeken, uitgegeven door MAA Press, in het zonnetje te zetten.

'Meesterlijk boek'

‘Het beknopt en helder beschrijven van een van de bekendste open problemen in de wiskunde, The Riemann Hypothesis: A Million Dollar Problem, is een grote uitdaging waar veel wiskundigen mee zouden worstelen. Auteurs Van der Veen en Van de Craats hebben een meesterlijk boek geschreven dat een doeltreffende kennismaking is met een fascinerend wiskundig probleem,’ concludeert de MAA. Michael Pearson, uitvoerend directeur van de MAA, vult aan: ‘De MAA is trots om de prestigieuze Beckenbach Book Prize aan de schrijvers van dit innovatieve werk over de Riemann hypothese uit te reiken. Het is een voorbeeld van de kwaliteit die we nastreven in  MAA publicaties.’

Van de Craats en Van der Veen nemen hun prijs op zaterdag 13 januari in ontvangst bij de Joint Mathematics Meetings in San Diego, een van ’s werelds grootste bijeenkomsten van wiskundigen.