EN

Het UvA-team 'Mückenheim Transfinity' heeft de veertiende editie van de Landelijke Interuniversitaire Mathematische Olympiade (LIMO) gewonnen. Het team van de Universiteit van Amsterdam bestond uit Mike Daas, Wouter Rienks, Siebe Verheijen en Koen Doodeman van de bacheloropleiding Wiskunde. Het is voor het eerst dat een team van de UvA de LIMO wint.

Price winning UvA team at LIMO
De eerste prijs wordt overhandigd. Foto: LIMO

De LIMO is een wiskundewedstrijd waarin studenten van Nederlandse en Belgische universiteiten en hogescholen met elkaar de strijd aangaan door zich in teams van vier te storten op allerlei problemen uit allerlei takken van de wiskunde. Aan deze editie van de LIMO deden in totaal 31 teams mee, waarvan zes teams van de UvA.

Nipt

Het team Mückenheim Transfinity behaalde op vrijdag 18 mei 72 van de 120 te verdienen punten, en had daarmee een nipte voorsprong op de nummers 2 en 3 uit Nijmegen en Utrecht met respectievelijk 71 en 70 punten. De overige UvA teams zijn op (een gedeelde) 6e plek, 9e plek, 16e en 23e plek geëindigd.