Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

The Future of Work Masterclass

De impact van de snel veranderde wereld op werk, werkenden en organisaties.

In dit programma duiden we de trends en ontwikkelingen die de toekomst van werk vormgeven. We identificeren de nieuwe uitdagingen op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid. We verkennen de implicaties voor beleidsmakers en managers. En we nemen de rol van o.a. HR en P&O onder de loep in een toekomst waarin werk anders georganiseerd zal worden, ook post-corona.

 

COVID-19 en UvA Academy
Uitgaande van de huidige situatie kunnen we onze programma's vanaf september weer op locatie organiseren. De gezondheid van onze deelnemers, docenten en medewerkers staat voorop, we volgen strikt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Mocht de situatie veranderen voorafgaand aan de startdatum van de masterclass dan zorgen we voor een werkende (digitale of hybride) oplossing.

De wereld van werk verandert fundamenteel, dat was al gaande, maar door de huidige Covid situatie natuurlijk nog meer en sneller. Digitalisering, automatisering en robotisering faciliteert werk, creëert nieuwe banen, maar maakt ook veel arbeid overbodig. Organisaties willen wendbaar blijven om mee te bewegen met de turbulentie en onzekerheid van markten. De flexibele schil van arbeidskrachten wordt groter. Tegelijkertijd klinkt steeds luider de roep om herziening van de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Ondertussen ontwikkelen zich alternatieve coördinatievormen op de arbeidsmarkt. De gig-economy, crowdworking, hackatons, en data science solutions geven een hele nieuwe kijk op de toekomst van werk. Een toekomst die veel vragen oproept, maar minstens zoveel kansen biedt.

Tijdens deze Masterclass gaan we in op de volgende vragen en onderwerpen

 • Hoe ziet de arbeidsmarkt en de toekomst van werk er uit over vijf à tien jaar?
 • Welke impact gaan automatisering, robotisering en machine learning hebben op mijn organisatie?
 • Hoe kunnen we inspelen op de behoeften, talenten en aspiraties van nieuwe groepen werkenden (millenials, generatieZ)?
 • Welke rol gaan digitale platformen spelen bij de vraag en aanbod rondom werk?
 • Hoe ontwikkelt zich de rol van de sociale partners en sociale zekerheid in een dynamisch politiek speelveld?
 • Welke implicaties hebben deze ontwikkelingen voor mijn HR-strategie en het managen van werk?
 • Hoe sturen we aan op een continu lerende populatie werkenden in een snel veranderende wereld?
 • Hoe krijgen we de organisatie in beweging om tijdig te transformeren?
 • Wat betekent de toekomst van werk voor de ontwikkeling en regie op mijn eigen professionele rol?

Voor wie?

Dit programma is voor beleidsmedewerkers, managers en (HR)professionals van organisaties die adequaat willen anticiperen op een arbeidsmarkt in transitie. Je loopt tegen verandervraagstukken aan waar je met behulp van wetenschap en praktijkcasussen tot nieuwe inzichten komt. Zo ben jij voorbereid op The Future of Work in deze toenemende onzekere en complexe maatschappij.

 

Na afronding van dit programma:

 • Weet je welke trends verrassende wendigen gegeven hebben in de arbeidsmarkt en welke mogelijke toekomsten, uitdagingen en kansen je kunt identificeren om toekomstscenario's te maken;
 • Heb je  inzicht in de nieuwe generaties, nieuwe werkvormen en nieuwe wensen op de arbeidsmarkt; 
 • Weet je hoe HR anders georganiseerd kan en zal worden, welke transities dat vraagt van je organisatie en hoe je conventies rondom organiseren kunt doorbreken;
 • Heb je inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van leven lang leren;
 • Weet je welke technologische ontwikkelingen radicale transformaties teweeg gaat brengen;
 • Weet je hoe je de opgedane kennis kunt toepassen in je eigen praktijk.

Deze masterclass wordt gegeven door:

Bart Götte
Is Business futurist, psycholoog & keynote speaker. Als oprichter van FutureFlock daagt hij executives, beleidsmakers en professionals om vooruit te kijken. Bart is gespecialieerd in toekomstdenken.

Ed Peelen
Ed Peelen is programma directeur van de UvA Academy en bijzonder hoogleraar content marketing. Ed is gespecialiseerd in het klantgerichter of user centric krijgen van organisaties.

De masterclass bestaat uit zeven bijeenkomsten waarbij we verschillende gastdocenten uit de praktijk uitnodigen. Waaronder: 

prof. dr. Joseph Kessels, hoogleraar-emeritus Human Resource Development, oud decaan van de TSM Business School, hoogleraar Opleidingskundig Leiderschap verbonden aan de Open Universiteit NL en  mede-oprichter van Kessels & Smit, The Learning Company.

Tom Haak, oprichter en directeur van het HR Trend Institute en inspireert HR-teams om de impact van HR te vergroten.

Quint Dozel (Eelloo), expert in mensgericht organiseren/ gastspreker en adviseur Business Development.

Praktische informatie

Data & tijden

Dinsdag 27 oktober 9.00-14.00 uur
Dinsdag 10 november 9.00-14.00 uur
Dinsdag 24 november 9.00-14.00 uur
Dinsdag 8 december 9.00-14.00 uur
Dinsdag 12 januari 9.00-14.00 uur
Dinsdag 19 januari 9.00-14.00 uur
Dinsdag 26 januari 9.00-14.00 uur

Kosten € 2.795 (inclusief catering en diverse digitale studiematerialen). Leden van de AUV , HR Community en alumni AAGS/UvA Academy ontvangen 10% korting. Het cursusgeld is vrijgesteld van btw. Het combineren van kortingen is niet mogelijk.
Aantal Gezien het interactieve en intensieve karakter van deze masterclass is er maximaal plaats voor maximaal 20 deelnemers.
Locatie Amsterdam

 

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname vanuit de Universiteit van Amsterdam.

Heb je vragen over dit programma? Neem gerust contact op met Esther Verhamme. Of download de brochure voor het uitgebreide programma.

E: e.verhamme@uva.nl
Whatsapp: 06 28759774

UvA Academy 

De UvA Academy biedt opleidingen voor professionals. We maken wetenschappelijk onderzoek toegankelijk. De opgedane kennis is toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Meer weten over ons en ons aanbod? Lees verder

 

The Future of Work Masterclass
Vorm Deeltijd, kortlopend, incompany
Studielast EC, 7 dagen
Voertaal Nederlands
Start Oktober