Wil je ontdekken hoe je met jouw onderwijs een bijdrage levert aan de samenleving? En wat voor vaardigheden studenten nodig hebben voor impact learning? Kom dan naar de Impact Learning Day op vrijdag 4 november in de Amsterdam Law Hub. Tijdens de middag ontdek je van alles over impact learning. Van innovatieve methoden en werkvormen tot best practices. Van inspirerende sprekers (van binnen en buiten de UvA) tot het uitwisselen van ideeën met andere (vak-)collega’s.

Kerngegevens van evenement Impact Learning Day
Datum 4 november 2022
Tijd 14:00 -18:00
Locatie Amsterdam Law Hub

Programma Impact Learning Day

14.00

Introductie ontwikkelingen Impact Learning door Rosanne van Wieringen en Katusha Sol (initiatiefnemers Special Interest Group Impact Learning)

14.15 Keynote door Dr. Sabine Uijl, coördinator en oprichter van de Kennisalliantie Ue, WUR, UU, UMC Utrecht (EWUU)
15.15 Sessies ronde 1
a) Edwin Gardner, oprichter van Studio Monnik, over impact maken in de wereld van de toekomst
b) UvA projectcarrousel met inspirerende practices
16.15

Sessies ronde 2
a) Acts of Citizenship: muziektheatervoorstelling en wetenschappelijk onderzoek in één
b) Paneldiscussie impact learning

17.00 Drankje en hapje

Meer informatie over de inhoud van de keynote en sessies vind je in dit uitgebreide programma (pdf, 2 p.).

impact learning

Doel Impact Learning Day en Special Interest Group

Als docenten en onderwijsontwikkelaars vinden we het waardevol om studenten onderwijs te bieden waarmee zij leren over de samenleving. En waarmee zij ook impact kunnen maken. Impact learning is een vorm van ‘community service learning’. En leert welke vaardigheden studenten nodig hebben om een bedrage te leveren aan de samenleving.

De Impact Learning Days worden georganiseerd door de Special Interest Group Impact Learning. Deze groep is een samenwerking tussen het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en het netwerk van Teaching & Learning Centres (TLC). Dit netwerk heeft als doel impact learning meer common practice te maken aan de UvA. Daarnaast wisselen geïnteresseerden en ervaringsdeskundigen via het netwerk kennis met elkaar uit.

Meer weten over Impact Learning? Bekijk Special Interest Groups (SIG’s) of neem contact op met Katusha Sol (k.sol@uva.nl) of Rosanne van Wieringen (r.van.wieringen@uva.nl).

Amsterdam Law Hub

Nieuwe Achtergracht 164