Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Medewerkers- en studentenwelzijn en ook onderwijskwaliteit zijn thema’s die voor de Centrale Ondernemingsraad (COR) centraal staan in de beleidsvorming van de universiteit.  

Er zijn namelijk steeds meer ontwikkelingen die het werkplezier, en daarmee het welzijn van medewerkers, en de onderwijskwaliteit onder druk kunnen zetten. We denken daarbij bijvoorbeeld aan de groei van het aantal (internationale) studenten, de krapte in de huisvesting en de nog steeds groeiende werkdruk onder medewerkers. De COR heeft zich daarom het afgelopen jaar zoals altijd actief ingezet om hier verbetering in te krijgen.  

Wat hebben we bereikt? 

Het nieuwe docentenbeleid, dat in goed overleg met het CvB en UCLO tot stand is gekomen, heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er meer docenten op vaste contracten zijn aangenomen. Hierdoor zijn docenten in staat te investeren in het verder ontwikkelen van hun onderwijskwaliteiten zonder de druk van een eindig contract. Ook is de COR nauw betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe visie op verzuim voor de UvA, een visie die uiteindelijk zal leiden tot de inhuur van een nieuwe arbodienst. Tot slot is de COR blij om te zien dat de UvA wat betreft sociale veiligheidsbeleid een koploper in Nederland is geworden, beleid dat mede op aandringen van de COR ontwikkeld is. Uiteraard blijven we ook op dit thema nauw betrokken. Voor al deze onderwerpen geldt dat het glas halfvol of half leeg is: er is genoeg te doen in het nieuwe jaar. 

Zijn er thema’s die raken aan medewerkerswelzijn of onderwijskwaliteit en de positie van onderzoekers die op de tafel van de COR besproken moeten worden? Laat het ons vooral weten via cor@uva.nl