Persvoorlichting

UvA Persvoorlichting is het eerste aanspreekpunt voor journalisten. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)20 525 2695 of via e-mail persvoorlichting@uva.nl.
Contact persvoorlichting
Experts

Persberichten

Een overzicht van alle persberichten.

Feiten en cijfers

De Universiteit van Amsterdam behoort met 31.000 studenten, 6.000 medewerkers, 3.000 promovendi en een jaarlijks budget van 850 miljoen euro tot de grote algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa.

Filmen en fotograferen

Om te filmen of fotograferen op locaties van de UvA hebt u toestemming nodig. Toestemming kunt u aanvragen bij de evenementencoördinator van Facility Services van de UvA.

Kijk de UvA

UvA-wetenschappers verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In de rubriek 'Kijk de UvA' een kleine selectie van deze mediaoptredens.

Statements en toespraken

Hier vind je informatie over actuele onderwerpen.

Diversiteit

Vind hier informatie over welke stappen de UvA de afgelopen jaren heeft ondernomen om diversiteit te bevorderen en vluchtelingen te ondersteunen.

Duurzaamheid

Vind hier informatie over hoe de UvA duurzaamheid integreert in onderwijs en onderzoek en hoe ook onze bedrijfsvoering duurzamer is geworden.

Financiën en vastgoed

Vind hier informatie over het financiële- en huisvestingsbeleid van de UvA.