Verruiming ‘ius promovendi’ van kracht

14 november 2017

Universitair hoofddocenten kunnen aan de UvA sinds kort ook promotor zijn. Dit is mogelijk geworden doordat het ‘ius promovendi’ (promotierecht) wettelijk is verruimd en niet langer uitsluitend is voorbehouden aan hoogleraren.

De UvA kiest ervoor om het ‘ius promovendi’ te verruimen naar universitair hoofddocenten.  Het is aan de faculteiten om hier verdere invulling aan te geven. In uitzonderlijke gevallen is verruiming naar universitair docenten mogelijk. Een dergelijk verzoek dient wel goed beargumenteerd te worden; op voordracht van de faculteit volgt besluitvorming door het College voor Promoties.

De verruiming van het ius promovendi brengt een aantal wijzigingen in het promotiereglement met zich mee. Deze wijzigingen zijn als addendum toegevoegd (zie onderstaande verwijzing).

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam