For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Op 18 april presenteren Frans Blom en Vivian Beekman hun boek 'Het land achter de zee' over de migratie en detentie van Holocaust-overlevenden vlak na de Tweede Wereldoorlog.
Event details of Boekpresentatie: Het land achter de zee | Frans Blom en Vivian Beekman
Date
18 April 2024
Time
20:00
Location
SPUI25

De Amsterdammer Emile Pimentel (1923-1988) is na de oorlog, in februari 1947, naar Palestina vertrokken. Zijn schip Theodor Herzl werd zoals vrijwel alle migrantenschepen van de Aliya Bet, onderschept door de Royal Navy. Emile werd vanuit de haven van Haifa gedeporteerd naar Cyprus, waar hij twee jaar gevangen heeft gezeten. In februari 1949 kwam hij in Israël en vestigde zich als een van de eerste twintig pioniers in Eilat. 

Het land achter de zee volgt Emile op de lange weg naar autonomie. De kampen op Cyprus zijn hierbij een bijzondere episode in de naoorlogse Joodse geschiedenis en aan de hand van Emiles ervaringen wordt het grotere verhaal van de vijftigduizend gedetineerden geschetst. Het boek wordt in april gepubliceerd bij Querido.

Deze avond gaan de schrijvers verder in op het verhaal van Emile, die op Cyprus een bijzondere liefde vond, maar er het geloof in de mensheid definitief verloor.

Aanmelden via deze link