Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
FNWI-wetenschappers verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In deze rubriek een overzicht van de mediaoptredens en artikelen.

Ontdekking zeven aarde-achtige planeten

Sterrenkundige Lucas Ellerbroek gaf voor de NOS reactie op de recente ontdekking van de exo-planeten rond de ster TRAPPIST-1.

Planten met stress

Hoogleraar Crista Testerink vertelt over haar onderzoek naar (fysiologische) stress bij planten in het radioprogramma Nieuws en Co. 

Kenniscafé over stress

Neurowetenschapper Paul Lucassen sprak in het Kenniscafé in de Balie over oorzaken van stress. 

Video: Pieter Adriaans als schilder en informaticus

Een videoportret in Folia over hoogleraar Pieter Adriaans en zijn fascinatie voor hoe het brein informatie verwerkt, en hoe dat terugkomt in zijn analytische schilderstijl.

Ideeën als migranten

Een column van Robbert Dijkgraaf in het NRC over de onbegrensdheid van ideeën. 

Big Data Amsterdam: Quvalab

Een interview met Arnold Smeulders in het FD over de samenwerking van het UvA informatica-instituut en de Amerikaanse chipproducent Qualcomm. 

Zon heeft wind in de rug 

Prof. dr. Wim Sinke, hoogleraar fotovoltaïsche energieconversie, in het Financieel Dagblad over de opmars van zonne-energie. Ook is Sinke te zien in de uitzending van 16 februari van de Kennis van Nu (vanaf minuut 16:00). 

Slim stemmen op een vrouw

Michaël Amir, student informatiekunde, vertelt in de Volkskrant en Folia of het - vanuit emancipatie oogpunt - helpt om op de hoogst genoteerde vrouw te stemmen. 

Het plastische brein

Neurowetenschapper Paul Lucassen over de continue ontwikkeling van het brein in een NOS-artikel en NPO radioprogramma Nieuws en Co.

Parlementaire zoekmachine

Voor online nieuwsplatform De Correspondent bouwde informaticus Maarten Marx een zoekmachine waarmee alle Tweede Kamer moties doorzoekbaar zijn.