UvA Matching

Studiekeuzecheck

UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de studie en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test zo je studiekeuze. Dat vergroot de kans dat je straks succesvol bent in de gekozen opleiding.

Video wordt geladen..

PLEASE NOTE: this information is only mandatory for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution. You can find information in English here.

Wat  is UvA Matching?

UvA Matching is een onderdeel van je inschrijving en vindt plaats na de oriëntatiefase. Bij UvA Matching neem je een aantal dagen deel aan het onderwijs bij de door jou gekozen bacheloropleiding. Dit sluit je af met een toets en op basis daarvan ontvang je een persoonlijk advies. Je toetst hiermee of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten.

Op het programma: 

  • Onderwijsdag: je volgt college(s) aan de UvA
  • Zelfstudie: je bestudeert de lesstof
  • Toets

Wanneer?

UvA matching vindt plaats in de volgende periodes:

  • Vroege ronde: februari 2018 (niet alle opleidingen bieden UvA Matching in deze periode)
  • Junironde

Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching.

Voor wie?

Deelname aan UvA Matching is verplicht voor:

  • Alle aankomende studenten met een Nederlandse vooropleiding, die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding (met uitzondering van opleidingen met een selectie of loting), en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

UvA Matching is NIET verplicht voor:

  • Aankomende studenten die zich inschrijven voor een numerus fixus-opleiding of een selectieve opleiding.
  • Aankomende studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding (incl. een in Nederland behaald IB-diploma)
  • UvA-studenten die switchen naar een andere UvA-bacheloropleiding

Studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk

Aankomend studenten afkomstig uit het Caribisch deel van het Koninkrijk, dat wil zeggen uit Caribisch Nederland (Bonaire, Sint-Eustatius en Saba) en uit Curaçao, Aruba en Sint-Maarten, hoeven niet deel te nemen aan UvA Matching. Zij hebben echter wel recht op een studiekeuze-activiteit, bijvoorbeeld een gesprek met een studieadviseur. Behoor je tot deze groep? Je ontvangt bericht over hoe je zo'n gesprek kunt aanvragen.

Opleidingen met een eigen selectieprocedure

Onderstaande studies hebben een numerus fixus (loting/selectie) of intake en hanteren andere aanmelddata en een eigen selectieprocedure. Zie de opleidingspagina voor meer informatie.

Preview UvA Matching (video)

Bekijk wat je kunt verwachten en hoe anderen UvA Matching hebben ervaren.

Video wordt geladen..

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

7 juli 2017