Doe mee aan een grootschalig onderzoek naar menselijk gedrag

15 maart 2017

Voor een grootschalig onderzoek in de sociale wetenschappen heeft een onderzoeksteam van de UvA deelnemers nodig. De eerste experimenten vinden plaats in de komende twee maanden. Je krijgt een vergoeding voor deelname.

Over het experiment

De experimenten vallen onder het Europese IBSEN-onderzoeksproject, dat voor een doorbraak wil zorgen in de sociale wetenschappen door met gecontroleerde lab- en web-experimenten het gedrag van grote groepen mensen (1000+) te onderzoeken. Met dit project zal uiteindelijk de grootste simulator van menselijk gedrag gebouwd worden. Hiervoor hebben wij jouw hulp nodig!

Aanmelden

Als jij mee wil doen met dit ambitieuze project en geld wil verdienen met jouw deelname, meld je dan zo snel mogelijk aan via deze link. Studenten en medewerkers van de UvA kunnen meedoen met het onderzoek, maar ook familie of vrienden zijn welkom om zich aan te melden.

De eerste experimenten beginnen in de komende tween maanden. Als je voor februari 2017 in de CREED-database staat en al bent aangemeld bij IBSEN is het niet nodig om je nogmaals aan te melden.

De experimenten zijn in het Engels. Na aanmelding ontvang je via e-mail meer informatie.

Voor vragen: ibsen@uva.nl.

Horizon 2020 subsidie

Onderzoekers van de Amsterdam School of Economics (ASE) kregen in 2015 een Horizon 2020 subsidie voor grootschalige lab-experimenten die zij samen met andere Europese universiteiten uitvoerden. ASE-onderzoeker Anita Kopányi-Peuker werd als postdoc op het project aangesteld.

De subsidie is voor onderzoekers van het Center for Nonlinear Dynamics in Economics and Finance (CeNDEF) en het Center for Research in Experimental Economics and Political Decision Making (CREED). Beide centra zijn onderdeel van UvA Economie en Bedrijfskunde.

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde