Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Om onze klimaatdoelen te behalen verduurzamen we onze campussen. Hier is vanwege de grote milieu-impact de meeste winst te behalen. In 2040 willen wij voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. Om daar te komen moet ons energieverbruik met 65% omlaag, worden we aardgasvrij en gaan onze energie deels zelf opwekken op de campus.
De campussen Paris Proof in 2040

In 2040 willen wij voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. Dit betekent dat het totale energiegebruik, dus gas en elektra, inclusief het gebruik van alle apparatuur, lager is dan 70kWh per m2 per jaar. Een flinke opgave: in 2019 was ons verbruik nog 182Kwh per m2. Ons energieverbruik moet dus met 65% omlaag. 

De campussen fossielvrij

Op dit moment wordt aardgas gebruikt voor het verwarmen van water en de gebouwen. Vanwege de CO2-uitstoot van fossiele brandstoffen wordt het gebruik afgebouwd. Doordat de UvA stopt met het gebruik van fossiele brandstoffen neemt het gebruik van elektriciteit toe. Daarom maximaliseren we de duurzame energieopwekking op de campus.

Duurzame energieopwekking op de campus

Door het stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen, neemt het gebruik van elektriciteit toe. Om dit te compenseren willen we onze eigen duurzame energie opwekken op de campus. Ons doel is om in 2026 in ieder geval 10% van ons elektriciteitsgebruik duurzaam op te wekken.

De campussen circulair, natuurinclusief en klimaatbestendig

Ons vastgoed, of de realisatie daarvan, heeft aanzienlijke impact op de ecologie, zowel lokaal als mondiaal. Circa vijf procent van onze CO2 uitstoot hangt samen met energie die nodig is voor de realisatie en instandhouding van gebouwen. We werken daarom naar een circulaire, grondstoffenneutrale en natuurinclusieve campus in 2050.