Denk mee met de UvA

De UvA wil studenten en medewerkers meer betrekken bij besluiten en onderwerpen die iedereen of een bepaald gedeelte van de universiteit aangaan. Inmiddels is dat bij verschillende gelegenheden gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan het Allocatiemodel en de huisvesting van de Universiteitsbibliotheek. Tot nu toe ontbrak het echter aan een eigen platform waar dat op een interactieve manier kan.

Daarom heeft de UvA een eigen platform voor interactieve beleidsvorming gelanceerd. Om zo bijvoorbeeld bij te dragen aan het aanscherpen van een beleidsstuk of het ontwikkelen van een plan. Middels dit platform kun je niet meebeslissen, maar wel meedenken. Daarom heet het ook: ‘Denk mee met de UvA’.

Eenmalig registreren

De reacties die op dit platform achtergelaten worden, zijn alleen zichtbaar voor medewerkers en studenten. Omdat transparantie een belangrijk uitgangspunt is van het platform, is het niet mogelijk anoniem te reageren. Daarom moeten alle gebruikers zich eenmalig registreren met hun @uva.nl, @amc.uva.nl, @acta.uva.nl of @student.uva.nl emailadres. Studenten die een ander e-mailaccount gebruiken, kunnen zich registreren met het e-mailadres dat bij de UvA bekend is en dat gekoppeld is aan het studentnummer.

Om te registreren ga je naar denkmee.uva.nl en klik je op de knop ‘registreer’. Nadat je je geregistreerd hebt, ontvang je een mail om een wachtwoord in te stellen. Vervolgens kun je inloggen op het platform.

Op de pagina 'Actuele projecten' staat het overzicht van onderwerpen waarop momenteel input gegeven kan worden. De pagina 'Archief' biedt een overzicht van projecten waarvan de reactietermijn verstreken is.

Pilot

Het platform wordt getest als een pilot en zal eind 2017 geëvalueerd worden. Opmerkingen of vragen over het platform kunnen gestuurd worden naar internecommunicatie@uva.nl.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

11 april 2017