Akulina Struchkova, Various Tales for the Yukaghir Children | Cecilia Odé (ed.)

3 juni 2016

De serie 'Languages and cultures of the Russian Far East' (Erich Kasten ed.) bestaat uit een collectie teksten in de oorspronkelijke taal van inheemse volkeren uit noordoost Rusland, naast vertalingen in het Russisch en het Engels.

De optekening van deze teksten zijn van groot belang voor het behoud van deze met verdwijning bedreigde talen en bieden tevens de mogelijkheid om kennis te maken met deze inheemse culturen.

In deze publicatie wordt nader ingegaan op de taal en cultuur van de Toendra Joekagieren. Cecilia Odé deed er veldwerk en compileerde en verwerkte teksten en verhalen voor kinderen van Akulina Struchkova. De liederen en gedichten geven een levendig beeld van verschillende aspecten van het dagelijks leven van de Joekagieren en van het imposante toendra landschap dat hen omringd.

Akulina Innokent'evna Struchkova Various Tales. For the Yukaghir Children

• Cecilia Odé  (ed.)