Cees Snoek ontvangt Amerikaanse miljoenensubsidie

12 december 2017

Informaticus Cees Snoek ontvangt van de Amerikaanse overheid een subsidie van drie miljoen dollar voor het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie die met hoge precisie en snelheid activiteiten en objecten in videobeelden kan herkennen, vinden en begrijpen.

De subsidie wordt gebruikt voor het aanschaffen van hard ware en het aanstellen van drie promovendi, een postdoc en een software engineer bij het Instituut voor Informatica.

Waar huidige kunstmatige intelligentie zich vooral richt op het herkennen van eenvoudige acties zoals wandelen, springen en skateboarden, hoopt de Amsterdamse onderzoeker het begrip van kunstmatige intelligentie uit te breiden naar het automatisch interpreteren van complexe visuele activiteiten, zoals een auto die inhaalt en daarna rechtsaf slaat, iemand die een zware koffer tilt uit een achterbak, of een fietsende jongen die aan het texten is op een mobieltje.

Partners

In het project werkt de Universiteit van Amsterdam samen met onderzoekers van Stanford Research International en de Universiteiten van Michigan en Washington.

Gepubliceerd door  IVI