Projectruimtesubsidie NWO voor Anne de Visser

16 mei 2017

Dr. Anne de Visser van het Institute of Physics heeft een NWO-projectruimtesubsidie toegekend gekregen. Het gehonoreerde voorstel, "Nematic superconductivity in topological materials", richt zich op onconventionele vormen van supergeleiding. De subsidie maakt het mogelijk om een promovendus aan te stellen, en omvat daarnaast €150.000 die besteed kan worden aan apparatuur.

Het NWO domeinbestuur Exacte en Natuurwetenschappen heeft in totaal acht aanvragen gehonoreerd in de NWO Natuurkunde Projectruimte. Dit subsidie-instrument is bedoeld voor kleinschalige projecten voor fundamenteel natuurkundeonderzoek met een vernieuwend karakter en wetenschappelijke, industriële of maatschappelijke urgentie.

Supergeleiders

Het voorstel van De Visser richt zich op topologische supergeleiders. Deze supergeleiders bieden nieuwe mogelijkheden voor het testen van theorieën over onconventionele supergeleiding. De onderzoekers zullen gebroken rotatiesymmetrie in de supergeleidende eigenschappen bestuderen  om stevig bewijs te leveren voor de zogenoemde nematische supergeleiding, die ze onlangs ontdekten in op Bi2Se3 gebaseerde kristallen.

Bron: Persbericht NWO

Gepubliceerd door  IOP