Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Power List die het tijdschrift The Analytical Scientist tweejaarlijks publiceert bevat deze keer tien categorieën. In twee van deze 'Magnificent Tens' heeft Peter Schoenmakers van het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) de top drie behaald. Daarmee blijft hij onverminderd goed scoren in deze internationale lijst van invloedrijke analytisch chemici.
Peter Schoenmakers
Prof. dr. ir. Peter Schoenmakers. Foto: Jan Willem Steenmeijer.

De Power List is een ranglijst van de meest invloedrijke mensen in de analytische wetenschappen en bevat wetenschappers, technologie-ontwikkelaars, ondernemers en andere vakgenoten. De lijst komt tot stand via nominaties door lezers van The Analytical Scientist en de bezoekers van de bijbehorende website.

In de twee voorgaande edities stond Peter Schoenmakers op een zevende plek en in Europees opzicht zelfs op een derde plaats. Voor de huidige editie vond de nominatie plaats in tien categorieën en in twee daarvan staat Schoenmakers in de top drie. Hij is tweede in de categorie van scheidingswetenschappers en derde in de categorie 'leiders'.