Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. M. Offringa is benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. M. Offringa (1958) is per 1 januari 2002 benoemd tot hoogleraar Kindergeneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel gericht op het ontwikkelen van de klinische epidemiologie in de kindergeneeskunde.

Martin Offringa behaalde in 1985 zijn artsexamen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij specialiseerde zich achtereenvolgens in de epidemiologie en de kindergeneeskunde in Rotterdam en in de neonatologie in het Academisch Medisch Centrum (AMC/UvA) in Amsterdam. In 1995 werd hij geregistreerd als kinderarts. In dat jaar promoveerde hij ook aan de Erasmus Universiteit, op het proefschrift 'Seizures associated with fever. Contributions to a rational management'.
In 1997 volgde de registratie als neonatoloog en epidemioloog. Sinds 1995 is hij verbonden aan het AMC, waar hij thans staflid en onderzoekscoördinator is van de afdeling Neonatologie in het Emma Kinderziekenhuis.
Hiernaast is Offringa mededirecteur van het Nederlandse Cochrane Centrum. In het kader van de 'Cochrane Collaboration' zijn wereldwijd duizenden mensen in de gezondheidszorg actief bezig met het vervaardigen, verspreiden en actueel houden van systematische literatuuroverzichten over alle interventies in de gezondheidszorg.