Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. prof. dr. L. Hardman is benoemd tot bijzonder hoogleraar Multimedia Interactie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Foto: Jeroen Oerlemans
Mw. prof. dr. L. Hardman (1960) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Multimedia Interactie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Bèta Plus.

Lynda Hardman heeft altijd gewerkt aan het verbeteren van de human interface van ontwikkelende technologie. In het bijzonder onderzocht zij navigatie-interfaces voor hypertext (tekst met direct activeerbare hyperlinks, zoals Wikipedia) toen het World Wide Web aan het begin van de jaren negentig tot wasdom kwam. Tegenwoordig, sinds de ontwikkeling van het semantische web, werkt Hardman aan het verbeteren van menselijke toegang tot de groeiende linked data cloud. In haar huidige onderzoek richt zij zich op de verbetering van ontwerpmethodes voor op de mens gerichte interfaces met betrekking tot de nieuwste technologie. Ook bekijkt Hardman in hoeverre menselijke taken de richting van de technologieontwikkeling zelf kunnen sturen.

Hardman is sinds 1992 in diverse functies werkzaam voor het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 2001 werd ze benoemd tot hoogleraar Multimedia and Internet Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven. Voor die tijd werkte Hardman onder meer als onderzoeker voor de Heriot-Watt University in Edinburgh en de Universiteit van Edinburgh.