Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. mr. J.E. Soeharno (1977) is benoemd tot hoogleraar Rechtspleging in rechtsfilosofisch perspectief aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Dhr. prof. dr. Jonathan Soeharno, medewerker FdR, hoogleraar Rechtspleging in rechtsfilosofisch perspectief

Jonathan Soeharno's expertise ligt op het gebied van rechtspleging en rechtsfilosofie, met name beroepsethiek en integriteit van juridische professies, rechtsstaatstheorie (rule of law), rechtsvinding, argumentatieleer en retorica. Hij publiceert over diverse rechtsfilosofische en positiefrechtelijke onderwerpen. De komende tijd zal hij zich onder meer gaan richten op het honoursbachelorprogramma.

Soeharno studeerde zowel rechten als godgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, alsmede filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Westfälische Wilhelms-Universität Münster. In 2009 promoveerde hij op het onderwerp van rechterlijke integriteit (gepubliceerd als The integrity of the judge. A philosophical inquiry. Ashgate Publishing Group, Aldershot). In 2006 was hij visiting scholar aan Cambridge University (Pembroke College). Soeharno werkt als ondernemingsrecht- en cassatieadvocaat bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek N.V. in Amsterdam. Daarnaast is hij werkzaam als research fellow aan het Montaigne Centrum voor Rechtspleging en Conflictoplossing van de Universiteit Utrecht en is hij redacteur van het Netherlands Journal of Legal Philosophy. Soeharno is verbonden aan het Studiecentrum Rechtspleging (SSR) als docent beroepsethiek voor zittende en staande magistratuur. Ook maakt hij deel uit van het bestuur van de Stichting Beroepsopleiding Advocaten.