Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dr. E. Kanoulas (1980) is benoemd tot hoogleraar Text Analytics & Information Retrieval for Business aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Evangelos Kanoulas combineert de leerstoel met zijn functie als universitair docent aan het Instituut voor Informatica van de UvA.

Kanoulas, Evangelos, hoogleraar FEB
Foto: Dirk Gillissen

Kanoulas richt zich in onderzoek op information retrieval, web search, text mining en het begrijpen van natuurlijke taal in teksten. Als hoogleraar aan de economiefaculteit gaat Kanoulas tevens onderzoek doen op het terrein van data gedreven  besluitvorming.

Sinds 2014 is Kanoulas werkzaam als universitair docent aan het Instituut voor Informatica van de UvA. Van 2010 tot 2012 werkte hij als onderzoeker bij de Natural Language Understanding Group van Google Research. Voor die tijd was hij als onderzoeksfellow met een Marie Curie-beurs verbonden was aan de afdeling Information Studies van de University of Sheffield. Ook was hij gastonderzoeker bij University College London en Microsoft Research. Kanoulas ontving verschillende subsidies en onderscheidingen, waaronder een NWO Smart Culture-beurs, een COMMIT Shallow Grant en twee Google Faculty Research Awards.