Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. C.I.M. Nevejan (1958) is per april 2018 benoemd tot bijzonder hoogleraar Designing Urban Experience aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Gemeente Amsterdam. In dit nieuwe interdisciplinaire onderzoekprogramma worden vernieuwende aanpakken en methodes ontwikkeld voor de Metropoolregio Amsterdam.

Nevejan, Caroline, hoogleraar FMG, Designing Urban Experience
Foto: Dirk Gillissen

Vernieuwende aanpakken voor Metropoolregio Amsterdam

In dit nieuwe interdisciplinaire onderzoekprogramma worden samen met bewoners, wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers en ambtenaren vernieuwende aanpakken en methodes ontwikkeld voor de Metropoolregio Amsterdam. De gemeente verwacht met deze leerstoel dat samenwerking op grootstedelijke vraagstukken een impuls krijgt en sterker verankerd wordt. Zo wordt een basis gelegd voor de verbinding van de wetenschap met de maatschappelijke agenda en ontwikkelopgave van de stad.

Over Caroline Nevejan

Nevejan combineert haar hoogleraarschap met de functie van Chief Science Officer bij de Gemeente Amsterdam. Deze functie voert zij sinds maart2017 uit. Nevejan heeft een breed wetenschappelijk, cultureel en ondernemend profiel. Ze is research fellow bij het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions waar ze een onderzoek naar City Rhythm in zes steden in Nederland leidt. In dit onderzoek werken ambtenaren samen met wetenschappers en kunstenaars met onder andere het doel een nieuw model te ontwikkelen voor deze ritmes waarbij gebruik wordt gemaakt van grote datasets. Van maart 2016 tot september 2017 was Nevejan voorzitter van de Centre of Investigative Journalism, Goldsmiths, University of London.

Nevejan promoveerde in 2007 op het proefschrift Presence and the Design of Trust aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder werkte ze onder meer als universitair hoofddocent en onderzoeker aan de TU Delft, was ze directeur Onderwijsresearch en Design bij de Hogeschool van Amsterdam, oprichter/directeur van Waag Society en programmeur bij Paradiso.