Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Value Creation Capital gaat investeren in spin-off bedrijf Confocal.nl. De investering maakt het voor Confocal.nl mogelijk om verder door te groeien.

Confocal logo

UvA-onderzoeker Erik Manders en Peter Drent, voorheen general manager bij Nikon Instruments Europe, richtten in 2016 in samenwerking met UvA Ventures Holding het spin-off bedrijf Confocal.nl op. De oprichting had als doel de Re-scan Confocale Microscoop (RCM) op de markt te brengen. Erik Manders had deze microscoop een aantal jaren daarvoor uitgevonden en met zijn onderzoeksgroep bij SILS gebouwd en ontwikkeld.

Manders: ‘In de afgelopen twee jaar is het ons gelukt om ons eerste product op de markt te brengen en over de hele wereld te verkopen. Door de flinke investering van Value Creation Capital kunnen we nu verder doorgroeien. Zo zullen we ons binnenkort in Matrix 7 op het Amsterdam Science Park gaan vestigen waar we meer ruimte zullen hebben voor onze sales en R&D teams’. Erik Manders zal na ruim twintig jaar de UvA verlaten om zich volledig te gaan richten op Confocal.nl.