Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Meet your Mentor programma biedt studenten met een niet-westerse achtergrond een mentor die studenten begeleidt in de overgang naar de arbeidsmarkt. 3 deelnemers aan de huidige ronde delen hun motivatie om mee te doen aan het programma.

In het programma, dat is opgezet door het Centrale Diversity Office van de UvA, krijgen studenten ondersteuning bij uitdagingen en ontdekken ze waar hun kracht ligt als young professional. Inmiddels doen al vijf faculteiten succesvol mee aan Meet your Mentor.

Aanmelden voor de volgende ronde van Meet Your Mentor kan tot vrijdag 17 maart 2023. Meer informatie vind je op de Meet Your Mentor-pagina.

Ayisha Ashraf (27 jaar, Master Geneeskunde, AMC) 

Wat zijn je verwachtingen? Waarom heb je je aangemeld? Wat sprak je aan in het programma?  

Ik lees mij al een tijdje in over dit programma en nu ik mijn bachelor heb afgerond kwam ik tot de conclusie dat dit leertraject precies hetgeen is wat ik op dit moment nodig heb. Momenteel heb ik een aantal maanden vrij en heb ik veel twijfels over mijn verdere loopbaan en gemerkt dat ik geen risico’s durf te nemen op de arbeidsmarkt: ik raak snel in een comfortzone en durf geen uitdagingen aan (bijvoorbeeld het aangaan van een leidinggevende functie). Tegelijkertijd weet ik dat ik het kan maar toch durf ik de stap nooit te nemen. Ik heb ook weleens ondernemerschap of andere sectoren willen combineren met de medische wereld, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.


De verhalen over ervaringen van mensen, die meegedaan hebben aan dit programma, hebben mij enthousiast gemaakt om ook deel te nemen. Ik heb het gevoel dat dit de juiste stap is voor mij. 
 
Mijn doel met dit programma is om meer te durven en mijzelf beter te leren kennen op carrière vlak en een goede balans tussen mijn huidige werk en privé te vinden. Mijn ouders zijn niet geschoold of hebben niet hetzelfde vakgebied. Mijn vrienden, zusjes en studiegenoten zijn leeftijdsgenoten en zitten in dezelfde levensfase als ik en zoeken ook antwoorden op die vragen. Meet your Mentor koppelt je aan een professional die mijn vragen wel kan beantwoorden. Van de online-training verwacht ik dat ik vragen krijg op carrièregebied die je niet vanzelfsprekend aan jezelf stelt.  


Mijn verwachting is dat ik dankzij al deze onderdelen van Meet your Mentor richting kan vinden en antwoorden op vragen die die ik niet zo snel vanuit mijn omgeving kan ontvangen. 

Ashmita Sampatsing

Ashmita Sampatsing  (21 jaar, Kunstmatige Intelligentie, FNWI)

Waarom heb je je aangemeld? Wat sprak je aan in het programma? Wat zijn je verwachtingen? 

Ik kreeg een mailtje over het programma en heb ik me vrij impulsief ingeschreven. Een ding is zeker, ik wil af van de twijfels die ik heb over het vervolg van mijn loopbaan (of in ieder geval van een gedeelte, er zal altijd een beetje twijfel zijn of je ergens wel goed zit). Dit zag ik als een mogelijkheid, zeker na het Covid-tijdperk dat goede oriëntatie op een baan heeft bemoeilijkt.   

Ik vind het heel prettig dat ik dankzij Meet your Mentor meer vrouwelijke studenten van kleur zoals ik ontmoet, die ik in mijn door mannen gedomineerde studie Kunstmatige Intelligentie weinig tegenkom. Dit zal ook het geval zijn op mijn toekomstige werkplek. De mogelijkheid om met een mentor te spreken die mij is voorgegaan spreekt me ook erg aan, want een mentor heeft alle uitdagingen waar ik nu voor sta al overwonnen. In mijn omgeving heb ik niet iemand die een soortgelijke weg heeft afgelegd, want iedereen heeft andere interesses en achtergronden. Het lijkt mij daarom fijn om met iemand te sparren die dezelfde studieachtergrond heeft die mij concreter advies kan geven.  

Met mijn deelname aan dit project hoop ik een goed begin te maken aan een oriëntatie op het leven na mijn studie. Ik zie door alle bomen het bos niet meer, de keuze is reuze. Ik vind het echt moeilijk om te zeggen wat ik wel leuk vind, wat bij mij past en ik me voor wil in zetten. Met Meet your Mentor wil ik daar achter komen. Ik hoop scherpe vragen terug te krijgen, en te leren van de andere invalshoek die de mentor heeft en dat zij met tips komt. Wellicht kan ik mij op deze manier behoeden voor doodlopende wegen of word ik juist gestimuleerd om iets te doen waar zij veel aan heeft gehad.  

Destiny Ebinum

Destiny Ebinum (22 jaar, Master Strafrecht, FdR)

Waarom heb je je aangemeld? Wat sprak je aan in het programma? Wat zijn je verwachtingen? 

Ik heb me aangemeld voor Meet your Mentor omdat ik op zoek was naar een sparringspartner. Ik ben de eerste in mijn familie die op de Universiteit studeert. Hierdoor weten weinig mensen om mij heen hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast zijn zij onbekend met mijn vakgebied: rechten. Nu ik in de Masterfase van mijn studie ben beland, sta ik voor meerdere keuzes en ben ik me druk aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. De mensen in mijn omgeving doen hun best om mij hierin te ondersteunen, wat ik enorm waardeer, maar aangezien zij weinig weten over studeren en mijn vakgebied vinden zij dit lastig. Ik merkte steeds meer dat ik behoefte had aan iemand die het gehele proces al had doorlopen om met mij te kunnen sparren over belangrijke keuzes die eraan komen in mijn carrière.  

Wat mij het meest aansprak aan het programma is dat iedere mentee op basis van zijn profiel gekoppeld wordt aan een mentor. Er zijn meerdere mentorenprogramma's beschikbaar waarbij je willekeurig gekoppeld wordt aan een persoon uit de praktijk. Ik vind het echter enorm belangrijk dat ik een klik heb met de persoon waarmee ik mijn verhalen deel. Het feit dat iedere mentor aan een mentee gekoppeld wordt, was voor mij daarom de doorslaggevende factor om mij aan te melden. Dit kwam ook omdat de meeste oud-deelnemers aangaven dat zij een mentor aangewezen hadden gekregen met wie zij echt een klik hadden. 

Op het moment zit ik in de masterfase van mijn studie en dit betekent dat mijn transitie naar de arbeidsmarkt steeds dichterbij komt. De verschillende keuzes voelen soms nogal overweldigend, vooral omdat ik me in heel veel dingen interesseer. Door de training te doen en met mijn mentor te sparren, hoop ik meer inzicht te krijgen in wat ik nou echt zoek in een baan en wat voor soort werkplek bij mij past. Op die manier kan ik veel gerichter zoeken naar vacatures. Daarnaast hoop ik kennis te maken met veel andere jonge professionals om ook van hun ervaringen te leren.