Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Medewerkers en studenten van filosofie of wijsbegeerte vinden elkaar in hun vriendschap met en liefde voor wijsheid. Wijsheid is niet iets wat je voor eens en altijd bezit, maar iets wat je begeert en waar je steeds naar moet streven. Tegelijk moeten we constateren dat filosofie een academische discipline is en deel uitmaakt van een – op dit moment – hiërarchisch en competitief ingerichte instelling. Deze inrichting werkt misbruik in de hand, stelt de integriteit van haar leden regelmatig op de proef, en begunstigt stiekem uniformiteit in plaats van diversiteit. Filosofie heeft als vakgebied bovendien geen goede naam waar het gaat om culturele diversiteit.

Daarom heeft de afdeling Filosofie een gedragscode opgesteld waarin de gedragsregels en leidende principes worden toegelicht.

De gedragscode van de afdeling is een aanvulling op de gedragscode van de Universiteit van Amsterdam, die hieronder te downloaden is. Bezoek voor meer informatie over sociale veiligheid aan de UvA ook de speciale website uva.nl/socialeveiligheid.