Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bachelor

Wie Kunstgeschiedenis studeert, leert kritisch om te gaan met kunst én met literatuur over kunst. De bachelor Kunstgeschiedenis biedt een grondige inleiding in de kunstgeschiedenis door de eeuwen heen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan allerlei aspecten daarvan, zoals iconografie, kunst in Nederland en de relatie tussen kunst en locatie.

Zowel in de propedeuse als in de daaropvolgende bachelorfase zijn excursies in binnen- en buitenland (o.a. naar Maastricht, Parijs, Florence en New York) een vast onderdeel van allerlei onderwijsmodules. Nauwe contacten met (buitenlandse) bibliotheken, musea, archieven en kunstacademies leveren tal van mogelijkheden op voor stages en excursies.

Master in de kunstgeschiedenis

Studenten met een bachelordiploma Kunstgeschiedenis kunnen doorstromen naar de eenjarige master Kunstgeschiedenis of de eenjarige master Stadsgeschiedenis (voor studenten architectuurgeschiedenis) aan de UvA. Zij kunnen zich vervolgens verder specialiseren in de tweejarige Engelstalige master Curating Art and Cultures of  de tweejarige Engelstalige onderzoeksmaster Art and Performance Research Studies

Overige masterprogramma's 

Daarnaast biedt het bachelordiploma Kunstgeschiedenis mogelijkheden tot instroom in tal van andere masterprogramma’s op het gebied van media, cultuur, musea en erfgoed.