Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Historische, cognitieve en culturele muziekwetenschap zijn de drie kenmerkende hoofdthema’s van het onderwijs in Muziekwetenschap aan de UvA. Muziek wordt daarbinnen benaderd vanuit een breed scala aan perspectieven: van muziek als kunstwerk tot muziek in performatieve zin, de rol van luisteraar in de beleving en waardering van muziek, de rol van internet en de nieuwe media, alsook wetenschapsfilosofische perspectieven op muziek.

In de opleiding komt divers repertoire aan de orde: van klassieke muziek tot jazz en pop, van Brazilië tot India, van het Midden-Oosten tot Mongolië. De opleiding biedt zicht op een rijkdom aan denkbeelden en vormen die mensen op muzikaal gebied hebben ontplooid, in verschillende samenlevingen en tijdperken.

Met het Conservatorium van Amsterdam (CvA) werkt de afdeling Muziekwetenschap samen in de Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam (AMMA). Hierdoor kunnen studenten Muziekwetenschap als onderdeel van hun studie keuzevakken volgen aan het conservatorium, om zich zo ook muziektechnisch op hoog niveau te ontwikkelen.