Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De UvA heeft een divers aanbod op het terrein van religiewetenschappen: de eenjarige master Spirituality and Religion biedt drie verschillende specialisaties aan, en daarnaast is er ook een tweejarige onderzoeksmaster Religious Studies. Binnen de opleidingen van Religiewetenschappen zijn er goede mogelijkheden voor een beroepsgerichte oriëntatie. Bovendien is er veel ruimte voor een stage in de multiculturele en internationale omgeving van Amsterdam.

In het onderwijs staat de hedendaagse diversiteit van religies in Europa centraal. Deze diversiteit wordt mondiaal bestudeerd, zowel in historisch als in hedendaags perspectief. De nadruk ligt op jodendom, christendom, islam en westerse esoterie.

Naast sociaal-wetenschappelijke studie van hedendaagse religies, zijn er tal van mogelijkheden voor historische benaderingen en de verwerving van relevante talen als Arabisch, Hebreeuws, Grieks en Latijn. Doe je een andere opleiding dan Religiewetenschappen, dan kun je bij ons altijd keuzevakken op het terrein van religiewetenschappen volgen.