For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Drs. W.F. (Frederike) Westera

Faculty of Social and Behavioural Sciences
Powl Docenten ILO
Photographer: n.b.

Visiting address
 • Nieuwe Achtergracht 127
Postal address
 • Postbus 15776
  1001 NG Amsterdam
Contact details
 • korte levensloop

  Frederike Westera studeerde zowel Engelse Taal- en Letterkunde, als Vertaalwetenschap. Na in 1992 de eerstegraads lerarenopleiding van de UvA te hebben afgerond, is ze er na zo’n 20 jaar weer terug. In de tussenliggende jaren heeft ze op verschillende scholen en aan verschillende type leerlingen lesgegeven. Ze heeft basisscholleerlingen die extra uitdaging nodig hadden Engels gegeven, op middelbare scholen mavo-havo-en vwo-leerlingen lesgegeven, en aan twee hogescholen gedoceerd. Voor haar komst naar de ILO als vakdidactica Engels, heeft ze bijna 7 jaar op een tweedegraads lerarenopleiding als studieloopbaan-, stage- en onderzoeksbegeleider, assessor, supervisor en docente gewerkt. Al haar verworven kennis en kunde zet ze in bij het cluster talen.

   

 • nevenwerkzaamheden

  Frederike is tevens redactielid van het educatieve tijdschrift WaspReporter, waarin actuele Engelstalige artikelen en gedidactiseerd materiaal voor de tweede fase van het voortgezet onderwijs te vinden zijn.

   

  Voor meer informatie: www.waspreporter.nl

   

 • Ancillary activities
  • Thieme Meulenhoff
   Redactielid Wasp Reporter