For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Economics and Business Economics
Compare programme

Je toekomstperspectief

Alles is economie. Elk bedrijf, elke overheid en elk individu heeft ermee te maken. Heel veel bedrijven en instellingen zijn dan ook op zoek naar slimme mensen die begrijpen hoe de economie werkt. En economische vragen kunnen oplossen. De bachelor Economics and Business Economics bereidt je goed voor op een baan. Overigens gaan de meeste studenten verder met een masterprogramma. Want door je verder te specialiseren, vergroot je je kansen op de banenmarkt.

Specialiseer je met een master

Met het bachelordiploma Economics and Business Economics heb je directe toegang tot verschillende masters van UvA Economie en Bedrijfskunde, afhankelijk van je major en studierichting. Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen.

Masters waarin je direct kunt doorstromen
 • Accountancy and Control

  Tijdens de 1-jarige MSc Accountancy and Control bereid je je voor op een carrière in accountancy of in control. Het programma biedt jou een uitdagende combinatie van academische vakken en de toepassing van internationale financiële rapportagestandaarden in real-life cases. Je ontwikkelt jouw intellectuele vaardigheden, vergroot je professionele kennis en krijgt inzicht in de laatste  belangrijke toepassingen binnen dit vakgebied. Je kunt direct doorstromen in deze master als je tijdens je bachelor de major Business Economics, studierichting Accountancy and Control hebt gevolgd.

  Meer over de master Accountancy and Control
 • Business Economics

  Na het volgen van de major Economics, studierichting Organisational Economics of studierichting Finance van de major Business Economics kun je direct doorstromen in de master Business Economics. In deze 1-jarige master leer je hoe je onderzoek doet binnen bedrijfseconomische vraagstukken. Je kunt kiezen uit 2 specialisatierichtingen (tracks): Managerial Economics and Strategy en Neuroeconomics.

  Meer over de master Business Economics
 • Finance

  Heb je de major Business Economics, studierichting Finance gevolgd? Dan kun je doorstromen in onze master in Finance. Hierin krijg je een diepgaand begrip van financiële beslismethoden en markten. Ook leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om bij jouw eerste werkgever stevig in je schoenen te staan. Verdiep je in een van de 6 tracks van deze master, en word expert in jouw interessegebied.

  Meer over de master Finance
 • Economics

  Wanneer je de major Economics hebt gevolgd kun je verder studeren in de master Economics. Deze master is speciaal voor studenten die zijn geïnteresseerd in wat de wereld in beweging houdt en die impact willen maken. In de master leer je van experts over hoe je onze economie toekomstbestendig kunt maken. Je kunt kiezen uit 6 specialisatierichtingen (tracks).

  Meer over de master Economics
 • Entrepreneurship (samenwerking VU en UvA)

  Vanuit beide majors kun je doorstromen in de master in Entrepreneurship. Deze master staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.

  Meer over de master Entrepreneurship

Waar werken onze afgestudeerden?

Als econoom of bedrijfseconoom kun je terecht bij:

 • multinationals, banken, pensioenfondsen en verzekeraars (bijv. als financieel analist, beurshandelaar, investeringsdeskundige, controller of accountmanager);
 • grote en kleine bedrijven in allerlei sectoren (bijv. als business analist, strategisch consultant, data analist of portfoliomanager);
 • ministeries (bijv. als economisch adviseur of beleidsmedewerker);
 • academische instellingen (bijv. als onderzoeker of promovendus);
 • consultancy bureaus (bijv. als accountant of management consultant).

Carrièrebegeleiding tijdens je bachelor

Via het Economics and Business Career Centre (EBCC) kun je je individuele vaardigheden verder ontwikkelen, ervaring opdoen en contacten leggen. Het EBCC-team bestaat uit carrière-assistenten, loopbaancoaches en stage-adviseurs die jou ondersteunen bij je individuele career journey (loopbaantraject).

Carrière-evenementen
Ook organiseert het Career Centre jaarlijks (vaak) samen met de studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van solliciteren en werken.

Zo zijn er de Career month junior, de Amsterdamse carrièredagen, de FSA beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing event en het Amsterdam Recruitment event.

'Het is fijn om op de campus te zijn. Je voelt je echt onderdeel van de universiteit.'

Tibor Kalanos: 'Amsterdam is de grootste stad van Nederland, er zijn veel internationale bedrijven en de universiteit heeft een internationaal karakter. Dit is iets wat ik heel fijn vind. Het geeft me het gevoel deel uit te maken van de stad en de universiteit zelf. De campus ligt midden in de stad, met alle voorzieningen binnen handbereik. Volgens mij is dit redelijk uniek en iets wat je niet snel ergens anders vindt.'