For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master

Arbeidsrecht

Compare programme

Het arbeidsrecht is continu in beweging en kan niet los worden gezien van de onderneming. Mag een bedrijf reorganiseren als het loonsubsidie krijgt vanwege COVID-19? Hebben flexwerkers recht op sociale zekerheid bij arbeidsongeschiktheid? In deze kleine, persoonlijke master ga je op zoek naar een oplossing voor dit soort vraagstukken. Het arbeidsrecht wordt belicht vanuit het perspectief van de onderneming, de arbeidsmarkt (inclusief ‘de polder’) en de individuele werkgever en werknemer.

Wat houdt deze studie in?

Onze master is de oudste Arbeidsrecht-opleiding van Nederland. Je wordt als student uitgedaagd met een breed, diepgaand en spannend curriculum met genoeg ruimte om zelf in te vullen. In de vrije keuzeruimte kan je een duidelijk profiel kiezen of verdieping aanbrengen. In deze video vertellen studenten en docenten over de master.

Het studieprogramma

Als arbeidsrechtjurist sta je midden in de maatschappij. Je wordt opgeleid tot een technisch goede jurist, zodat je ook casussen zonder pasklaar antwoord kunt oplossen. Tijdens de studie verdiep je je in het nationale, Europese en internationale arbeidsrecht en in de verhouding met het ondernemingsrecht. Hoe komen regels tot stand? Hoe worden ze toegepast? En wat is het effect op de samenleving en in de onderneming? Daarnaast is er veel aandacht voor juridische vaardigheden, zoals onderzoeken, spreken en schrijven. En voor interdisciplinaire vaardigheden, zoals het afnemen van interviews, documentenonderzoek en onderhandelen. Tijdens jouw scriptietraject krijg je intensieve persoonlijke begeleiding.

Je kunt kiezen uit 5 verschillende vaardighedenvakken die onderdeel uitmaken van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

Is deze master iets voor jou? 

  • Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid, de rol van arbeidsrecht in de onderneming en op de arbeidsmarkt?
  • Ben je maatschappelijk betrokken en vind je goede carrièreperspectieven belangrijk?
  • Heb je een bachelor rechten gedaan aan de UvA of bij een van de andere universiteiten in Nederland?
  • Of werk je al enige tijd – bijvoorbeeld op een personeelsafdeling of een uitvoeringsinstantie – en wil je je kennis van het arbeidsrecht verdiepen? Studeren in deeltijd is mogelijk.
  • Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Er zijn schakelprogramma’s voor wo- en hbo-studenten.
Copyright: UvA
Met de master Arbeidsrecht leer je over elk aspect van het leukste en meest maatschappelijke rechtsgebied Guido Brandt, voorzitter ASAR Lees meer over de studievereniging ASAR
Klein, vast team van UvA-topdocenten

Je krijgt college van gepromoveerde topdocenten, die met één been in de beroepspraktijk staan

Eigen interdisciplinair onderzoeksinstituut

De UvA heeft een eigen onderzoeksinstituut op het gebied van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht: AIAS-HSI

Breed, diepgaand en persoonlijk

Het programma speelt in op de actualiteit, is breed, veelzijdig en heeft een persoonlijk karakter

Amsterdam Law Practice

Er is een uniek programma voor ervaringsonderwijs met veel persoonlijke begeleiding

Na je studie

Met een master Arbeidsrecht heb je veel mogelijkheden. Je kunt als arbeidsjurist bijvoorbeeld terecht in het bedrijfsleven, bij de overheid, bij werkgeversorganisaties of vakbonden. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van de master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Arbeidsrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60222
Locatie Roeterseilandcampus