For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Bekijk de site in het Nederlands
Master

Arbeidsrecht

Add to favourites

Het arbeidsrecht is continu in beweging en kan niet los worden gezien van de onderneming. Mag een bedrijf reorganiseren als het loonsubsidie krijgt vanwege COVID-19? Hebben flexwerkers recht op sociale zekerheid bij arbeidsongeschiktheid of moeten zij dat zelf regelen? In deze kleine, persoonlijke master ga je op zoek naar een oplossing voor dit soort vraagstukken. Het arbeidsrecht wordt belicht vanuit het perspectief van de onderneming, de arbeidsmarkt (inclusief ‘de polder’) en de individuele werkgever en werknemer.

Online open dag

Kennismaken met deze master? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in de studie. Bekijk video’s en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

De master Arbeidsrecht aan de UvA is de oudste opleiding Arbeidsrecht van Nederland. Je wordt als student uitgedaagd met een breed, diepgaand en spannend curriculum met genoeg ruimte om nog zelf in te vullen. In de vrije keuzeruimte kan je een duidelijk profiel kiezen (bijvoorbeeld ondernemingsrecht of publiekrecht) of een verdieping aanbrengen van jouw persoonlijke interesses. Je staat als arbeidsrechtjurist midden in de maatschappij en bent in staat om in discussie te gaan met maatschappelijke partners. Met deze master word je opgeleid tot een technisch goede jurist, zodat je ook casussen die geen pasklaar antwoord hebben kunt oplossen.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de master Arbeidsrecht.

Het studieprogramma

Je verdiept je in het nationale, Europese en internationale arbeidsrecht en is er aandacht voor de verhouding met het ondernemingsrecht. Hoe komen regels tot stand? Hoe worden ze toegepast op een concrete casus? En wat is het effect op de samenleving en in de onderneming? Met medestudenten en docenten werk je aan oplossingen. Daarnaast is er veel aandacht voor juridische vaardigheden, zoals onderzoeken, spreken en schrijven. Maar ook voor interdisciplinaire vaardigheden, zoals het afnemen van interviews, documentenonderzoek en onderhandelen. Tenslotte krijg je intensieve persoonlijke begeleiding voor jouw scriptietraject.

Je kunt kiezen uit 5 verschillende vaardighedenvakken die onderdeel uitmaken van de Amsterdam Law Practice, ons unieke ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan.

Is deze master iets voor jou? 

  • Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid, de rol van arbeidsrecht in de onderneming en op de arbeidsmarkt?
  • Ben je maatschappelijk betrokken en vind je goede carrièreperspectieven belangrijk?
  • Heb je een bachelor rechten gedaan aan de UvA of bij een van de andere universiteiten in Nederland?
  • Of werk je al enige tijd – bijvoorbeeld op een personeelsafdeling of een uitvoeringsinstantie – en wil je je kennis van het arbeidsrecht verdiepen? Studeren in deeltijd is mogelijk.
  • Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Er zijn schakelprogramma’s voor wo- en hbo-studenten.
Student Arbeidsrecht
Copyright: UvA
Met de master Arbeidsrecht leer je over elk aspect van het leukste en meest maatschappelijke rechtsgebied Guido Brandt, voorzitter ASAR Lees meer over de studievereniging ASAR
Klein, vast team van UvA-topdocenten

Je krijgt college van gepromoveerde topdocenten, die met één been in de beroepspraktijk staan

Eigen interdisciplinair onderzoeksinstituut

De UvA heeft een eigen onderzoeksinstituut op het gebied van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht: AIAS-HSI

Breed, diepgaand en persoonlijk

Het programma speelt in op de actualiteit, is breed, veelzijdig en heeft een persoonlijk karakter

Amsterdam Law Practice

Er is een uniek programma voor ervaringsonderwijs met veel persoonlijke begeleiding

Na je studie

Met een master Arbeidsrecht heb je veel mogelijkheden. Je kunt als arbeidsjurist bijvoorbeeld terecht in het bedrijfsleven, bij de overheid, bij werkgeversorganisaties of vakbonden. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van de master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Arbeidsrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60222