Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA Matching

Studiekeuzecheck

PLEASE NOTE: this information is only for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution. If you completed your prior education abroad, you will take part in UvA Matching for international students.

Wat is UvA Matching?

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding moet je ook in 2022 mogelijk meedoen aan de verplichte studiekeuzecheck: UvA Matching. Bij UvA Matching volg je een oprogramma, online of op de campus (dit verschilt per opleiding-check dit goed) en maak je een toets, waarna je een advies krijgt van de opleiding. Zo test je of de opleiding echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding.

Hoe en wanneer?

Na je inschrijving via Studielink ontvang je een bericht met je UvAnetID, en kun je je via je persoonlijke Checklist inschrijving zelf aanmelden voor UvA Matching. Je vindt daar ook de data voor de matching bij de door jouw gekozen opleiding.

Voor wie en welke opleidingen?

UvA-Matching is een verplicht onderdeel voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

Studenten uit het Caribisch gebied

Studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Ook als je van een van de Nederlandse overzeese gebiedsdelen komt (Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba of Sint Maarten), is deelname aan de online UvA Matching verplicht.

FAQ's en tips