Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

UvA Matching

Studiekeuzecheck

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching (ook wel de studiekeuzecheck). Je maakt kennis met de studie en studeren, voordat je echt begint aan je opleiding. Zo test je of de opleiding echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding.

Video wordt geladen..

PLEASE NOTE: this information is only for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution. If you completed your prior education abroad, you will take part in UvA Matching for international students.

Wat  is UvA Matching?

UvA Matching is een onderdeel van je inschrijving en vindt plaats na je studiekeuze. Bij UvA Matching neem je deel aan het onderwijs bij de door jou gekozen bacheloropleiding. Je studeert thuis en sluit UvA Matching af met een toets.  Op basis daarvan ontvang je een persoonlijk advies. Je toetst zo of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten.

Op het programma:

  • Onderwijsdag: je volgt college(s) aan de UvA of online
  • Zelfstudie: je bestudeert de lesstof
  • Toets

Bij de opleidingen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde wordt UvA Matching online aangeboden. Je volgt dan online college, bekijkt kennisclips en maakt een online toets. Er is in juni een bijeenkomst op de universiteit waarbij je kennis maakt met de universiteit, de opleiding en je medestudenten.

Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer?

UvA matching vindt weer plaats in 2020. Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je vanzelf een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching.

  • Vroege ronde: 29 januari (wo) t/m 11 februari 2020
  • Junironde: 2 juni (di) t/m 14 juni 2020

Voor wie?

Deelname aan UvA Matching is verplicht voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding (met uitzondering van opleidingen met een selectie), en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

UvA Matching is dus NIET verplicht voor:

  • Aankomende studenten die zich inschrijven voor een numerus fixus-opleiding of een selectieve opleiding.
  • UvA-studenten die switchen naar een andere UvA-bacheloropleiding

Studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk

Ook als je van een van de Nederlandse overzeese gebiedsdelen komt (Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba of Sint Maarten), is deelname aan UvA Matching verplicht. Mocht je op het moment van de Matching nog niet in Nederland wonen, neem dan contact op met de opleiding.

Internationale studenten

Vanaf 2018 is UvA Matching ook voor studenten met een buitenlandse vooropleiding verplicht. Voor internationale studenten die op het moment van hun inschrijving in het buitenland wonen wordt een alternatief, online programma aangeboden.

Opleidingen met een eigen selectieprocedure

Onderstaande studies hebben een selectieprocedure (en hanteren andere aanmelddata). Zie de opleidingspagina voor meer informatie.

Preview UvA Matching (video)

Bekijk wat je kunt verwachten en hoe anderen UvA Matching hebben ervaren.

Video wordt geladen..