Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor

UvA Matching

Studiekeuzecheck

Vanwege het coronavirus heeft OCW besloten de inschrijfdeadline voor bacheloropleidingen te verzetten naar 1 juni. De situatie heeft ook gevolgen voor UvA Matching en voor de selectieve opleidingen. Check in de komende tijd de opleidingspagina voor meer informatie.

PLEASE NOTE: this information is only for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution. If you completed your prior education abroad, you will take part in UvA Matching for international students.

Wat  is UvA Matching?

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching (ook wel de studiekeuzecheck). Je maakt kennis met de studie en studeren, voordat je echt begint aan je opleiding. Zo test je of de opleiding echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding.

Je meldt je, na je inschrijving, eenvoudig aan voor UvA Matching via je persoonlijke inschrijfpagina. Je vindt daar ook de data voor de matching bij de door jouw gekozen opleiding. Bij UvA Matching volg je een college (bij de UvA of online), je bestudeert de studiestof en maakt een toets, waarna je een advies krijgt van de opleiding. Zo test je of de opleiding echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding.

Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer?

UvA matching vindt weer plaats in 2020 (data variëren). Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je een bericht met je UvAnetID, en kun je je via je persoonlijke Checklist inschrijving zelf aanmelden voor UvA Matching.

Voor wie?

Deelname aan UvA Matching is verplicht voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding (met uitzondering van opleidingen met een selectie), en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

UvA Matching is dus NIET verplicht voor:

  • Aankomende studenten die zich inschrijven voor een numerus fixus-opleiding of een selectieve opleiding.
  • UvA-studenten die switchen naar een andere UvA-bacheloropleiding

Studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk

Ook als je van een van de Nederlandse overzeese gebiedsdelen komt (Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba of Sint Maarten), is deelname aan UvA Matching verplicht. Mocht je op het moment van de Matching nog niet in Nederland wonen, neem dan contact op met de opleiding (en of de matching online wordt aangeboden).

Internationale studenten

UvA Matching is ook verplicht voor studenten met een buitenlandse vooropleiding. Voor internationale studenten die op het moment van hun inschrijving in het buitenland wonen wordt een alternatief, online programma aangeboden.

Opleidingen met een eigen selectieprocedure

Onderstaande studies hebben een selectieprocedure (en hanteren andere aanmelddata). Zie de opleidingspagina voor meer informatie.

Preview UvA Matching (video)

Bekijk wat je kunt verwachten bij UvA Matching op locatie en hoe anderen UvA Matching hebben ervaren (sommige opleidingen bieden alleen een online programma voor Matching).

Video wordt geladen..