Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Vanaf 1 oktober 2024 kun je je weer aanmelden voor Meelopen. Blijf via deze pagina op de hoogte van de laatste updates.

Voor wie?

Zit je in 5- of 6 VWO of ben je een hbo-student en twijfel je nog tussen twee of meer opleidingen? Wil je sfeer proeven en een goede indruk krijgen van hoe een dag op de opleiding eraan toe gaat? Dan nodigen we je uit om een keer mee te lopen. Tijdens het meelopen volg je samen met een student van de opleiding van jouw interesse een echt college of werkgroep. Je zit tussen andere studenten en krijgt zo een goede indruk van de opleiding, de UvA en het studentenleven.

Let op! Tijdens het meelopen volg je geen specifieke opleidingsinformatieronde. Je kunt alleen meelopen als je je al hebt verdiept in de opleiding.

Programma Meelopen

Tijdens het meelopen volg je het reguliere lesprogramma van de student.

  • Je gaat mee naar een hoorcollege en/of werkgroep
  • Een student leidt je rond
  • Je kunt aan de student vragen stellen over de opleiding

Bieden alle opleidingen Meelopen aan?

De meeste opleidingen bieden Meelopen aan. Staat de opleiding van jouw keuze er nog niet bij, houd dan deze pagina in de gaten. Of informeer bij de opleiding. 

Moet ik iets voorbereiden?

Er wordt van je verwacht dat je je al hebt verdiept in de opleiding, dus download de brochure, bestudeer de webtekst en volg een opleidingsronde tijdens de Bachelorweek of kijk de opname terug. Het meelopen geeft je een goede impressie van de sfeer op de opleiding en de UvA en de inhoud van het lesprogramma. Heb je specifieke dingen die je graag te weten wilt komen tijdens het meelopen, bespreek die met student met wie je meeloopt.

Wanneer kan ik Meelopen?

Meelopen kan tussen 1 oktober 2023 en 1 mei 2024, er zijn dus geen vaste data voor. Na aanmelding bepaal je in overleg met de student of opleiding op welke dag je komt meelopen. Wil je meer informatie over de opleiding, maar is meelopen niet de activiteit waar je aan wilt meedoen? In de agenda vind je een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten.            

Ben je er überhaupt nog niet uit wat je wilt studeren, doe dan de UvA Studiescanner en laat je inspireren!