Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wonen in Amsterdam

Om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk kamers beschikbaar zijn, is de UvA voortdurend in gesprek met onder andere woningcorporaties en de gemeente. Er worden dan ook voortdurend nieuwe woningen gebouwd.

Toch is het vinden van een kamer in Amsterdam vaak lastig; de vraag naar studentenwoningen blijft groot. Maar er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Studenten op kamers

Begin op tijd

Door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel iets te vinden. Daarbij is het van belang dat zo veel mogelijk vrienden en bekenden weten dat je op zoek bent; veel studenten vinden hun woning via-via.

Ook is het belangrijk je te realiseren dat je waarschijnlijk niet meteen je droomkamer gaat vinden. Een betaalbare kamer in een grachtenpand in het centrum gaat aan het begin van je studie waarschijnlijk niet lukken; op een kamer wat verder buiten het centrum maak je veel meer kans. Zet dus niet te hoog in voor je eerste kamer.

Meer informatie over het vinden van een kamer en alles wat daarbij komt kijken:

UvA Kameractie: voor eerstejaars bachelorstudenten

De UvA Kameractie is een voorrangsregeling voor eerstejaars bachelorstudenten die van het vwo komen. Hiermee kun je je kans op een kamer in Amsterdam aanzienlijk vergroten.

Als je op minstens een uur treinreizen van Amsterdam woont (te bepalen aan de hand van je postcode), net van de middelbare school komt en je tijdig hebt aangemeld voor de bacheloropleiding, ontvang je vanzelf meer informatie over deelname.